Knipsels ( 1ste-elftal)

Augustus 2005

Gelezen in het RD
Ik volg het voetbal nu op een afstand

Naam: Cor van Seters
Leeftijd: 55
Woonplaats: Rozenburg
Clubs: Rozenburg
Gestopt in: 1983

*Ik moest destijds stoppen. Ik had een schop tegen mijn knie gekregen. Toen ging het gewoon niet meer, anders was ik nog jaren doorgegaan. Het ging namelijk hardstikke makkelijk. Ik heb het altijd jammer gevonden dat ik niet tien jaar later ben geboren. want achter mij zat de goede lichting van Leen van Es, Rinus de Nooijer en die mannen. Ik heb nog wel een paar jaar met hen gevoetbald, maar de opmars naar de eerste klasse heb ik niet meer meegemaakt.

Toen ik ben gestopt ben ik nog jaren wezen kijken. Het bleef trekken om naar de jongens te gaan kijken met wie ik had samengespeeld. Maar naarmate die ook verdwenen, is het verwaterd. Dat gaat allemaalover op een gegeven moment. Na een openhartoperatie weet ik inmiddels wel dat er meer is dan voetbal. Als je nog eens een speldje krijgt van de vereniging dan zie je mekaar weer eens. Tegenwoordig volg ik het op afstand. Ik heb wel het idee dat het niveau van de vierde en dere klasse vroeger véél hoger lag. Daar is ook wel een verklaring voor. In mijn tijd bleven de plaatselijke verdetten in hun dorp hangen. Nu is dat een ander verhaal.


Augustus 2005

Gelezen in het RD
Wim Reitzema ontwikkelt zich bij Rozenburg in sneltreinvaart

Door Gerard Vonk
In het seizoen dat Rozenburg de stap terug naar de tweede klasse maakte , waren het vooral enkele jonge spelers uit de eigen kweek die op de voorgrond traden. Keeper Michael Kruize bleek een puntenpakker en vleugelverdediger Wim Reitzema imponeerde met zijn flitsende rushes over de linkerflank.
De pas 22-jarige flankspeler doorliep op sportpark West alle jeugdteams, waarbij Dirk Oosterlee, de vader van ploeggenoot Richard, en Rinus de Bil een belangrijke rol in zijn ontwikkeling als voetballer speelden. Ooit was hij aanvaller, maar in de loop der jaren is hij naa de verdedigingslinie teruggezakt. De drang om aan te vallen is echter nog volop in zijn spel terug te zien. *Ik kom graag mee op en in wedstrijden dat de tegenstander met twee spitsen speelt kan dat ook,* laat de linkspoot weten. *Ik heb veel geleerd van Erik van de Ridder, die zich als een echte leider opstelt naar het elftal toe. Ik heb dat nodig, want eerlijk gezegd ben ik een eigenwijze voetballer die zoveel mogelijk van de goal af wil voetballen. Dan vergeet ik nog wel eens mijn verdedigende taken uit te voeren en Erik wijst mij daar dan op. Toch gaat dat onstuimige in mijn spel er steeds meer af. Reitzema woont sinds twee jaar in Den Haag en reist driemaal per week met het openbaarvervoer naar Rozenburg.
*Tja, je moet er wat voor overhebben,* nuanceert de Rozenburger de lange reistijd. *Ik studeerde aan de Haagse academie voor lichamelijke opvoeding en het was gewoon beter daar voor een tijdje huisvesting te zoeken. Ondertussen heb ik mijn studie afgerond en ik wil weer dichter in de buurt komen wonen. Afgelopen jaar was ik werkzaam in het basisonderwijs in Schiedam.*

Inhaalrace
Rozenburg ziet zichzelf dit seizoen dus trug in de tweede klasse en dat na een seizoen dat halverwege gerust als verloren kon worden beschouwd. *We waren met tien punten achterstand eigenlijk al begraven, maar gaven de hoop nooit op,* kijkt Reitzema met genoegen terug op de inhaalrace. *Toen SC Voorne punten bleef verspelen , beseften we dat het kon. En eerlijk gezegd zat het bij enkele wedstrijden bepaald niet tegen. Het kampioenschap was geweldig om mee te maken.*

Hechte groep
Het was vooral een team prestatie. *We vormden het hele seizoen een hechte groep en deden veel dingen samen,* vervolgt hij zijn verhaal. *Daarom is het zonde dat het volledige middenveld is vertrokken. We hadden met dat team prima meegekund en door kunnen groeien. We zijn met vooral Rozenburgse jongens overgebleven. Tja, dat betekent dat we in de voorbereiding zijn begonnen aan het bouwen van een nieuw team en daarom denk ik dat handhaving ons doel moet zijn.

Terug naar het overzicht


17 augustus 2005

Gelezen in het RD
Rozenburg heeft nog lange weg te gaan

Door Fred Overgauw
Rozenburg-
In de eerste pouleronde van de strijd om de districtsbeker werkten Rozenburg en Flakkee op sportpark West het doel der promovendi af. De zaterdag-tweedeklasser en zondag-derdeklasser hielden elkaar keurig in evenwicht: 0 - 0. Ondanks het doelpuntloze duel zagen de toeschouwers een redelijk aantrekkelijke wedstrijd, waarbij Flakkee meer recht op de overwinning had dan Rozenburg.
*Ja, zeker als je de laatste tien minuten bekijkt. Daarin kregen we een paar héél goede kansen om een doelpunt te maken,* zei Flakkee-trainer Joop Koster. *Het is alleen jammer dat die niet werden afgemaakt. De combinaties waren goed, alleen schorte het aan de eindpass. Als het een competitiewedstrijd zou zijn geweest , zou ik ervan balen, maar nu heb ik er vrede mee. We hebben goed en verzorgd gespeeld en weinig weggegeven. Dan moet het maar tegen Maasdam (de andere poulegenoot, red.) gebeuren.*

Rozenburg had in de beginfase moeite met het vlot combinerende Flakkee. De ploeg van trainer Henri Hecker is vooralsnog wisselvallig in de voorbereiding. Vooral het snel omschakelen loopt nog niet op rolletjes. Toch kreeg Dennis Karsten , die overigens niet geheel fit aan het duel begon, een paar kansjes om Flakkee-doelman Jacco van Dam te verschalken , maar hij faalde in de afwerking.
Het mooiste spelmoment van de eerste helft was een prachtige aanval van de ploeg uit Middelharnis. Peter van Oudenaren en Thijs van Westen deden het voorbereidende werk en Patrick van der Velde kopte de bal achter Rozenburg-keeper Michael Kruize. Maar arbiter Van Elswijk keurde het doelpunt ten onrechte wegens buitenspel af.

In het begin van de tweede helft zorgde Lennaert van Kalker enkele kern voor gevaar, maar de spits van de thuisploeg vond telkens de uitstekend keepende Van Dam op zijn weg. In de slotfase leek Flakkee alsnog de overwinning te pakken, maar zowel Patrick van der Velde, Peter van Oudenaren, Nick van Brussel als Ferdy Louwerse stuitten op de eveneens goed keepende Kruize.
*Om het positief te beginnen: we hebben de nul gehouden", sprak Hecker. *Dat was afgelopen weekend wel anders in ons eigen toernooi. Het wordt allemaal wel steeds beter, maar dat heeft tijd nodig. Er zal keihard gewerkt moeten worden , want het zal niet makkelijk worden in de tweede klasse. Elk foutje wordt daar genadeloos afgestraft . Vandaag gelukkig nog niet, want Flakkee was ook niet scherp in de afwerking.*

Rozenburg:
Kruize, Roderik van Zevenbergen (26.Patrick Oosterlee), Van de Ridder, Richard Oosterlee, Tijssen, Selhorst (77. Richard Hecker), Venekamp, Robert van Zevenbergen, Anton van Vliet, Karsten (46. Bas van Vliet), Van Kalker.
Flakkee
Jacco van Dam, Van Brussel, Den Engelsman, Brocatus, Westdijk, Thijs van Westen (83. Louwerse), Johan van Dam, Van der Velde, Willem van Westen, Van Oudenaren, Rens (67. Kleingeld).

Terug naar het overzicht