Knipsels ( 1ste-elftal)

28 Februari

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport
Lennaert van Kalker zet voetbal op een laag pitje

Rozenburg -

Met Dennis Karsten en Lennaert van Kalker had Rozenburg trainer Henri Hecker aan het begin van het seizoen vertrouwen in zijn tweemansvoorhoede. Met twee snelle en doelgerichte aanvallers zou de promovendus perfect op de counter kunnen gaan spelen. Maar al snel dit seizoen verdween Van Kalker van het (voetbal) toneel. 'Van Kalker is geen voetbaldier,' werd er op sportpark West gemokt. ,,Ik heb ergens gelezen dat ik met de noorderzon zou zijn vertrokken," laat de 26-jarige grillige spits weten. ,,Maar dat is pertinent niet zo. Ik heb in het begin van het seizoen al aangegeven aan de trainer dat ik in de loop vanhet seizoen eventueel wel eens moeilijk met mijn werk zou kunnen komen te zitten. En vanaf november is dat ook daadwerkelijk gaan spelen. Ik volg een cursus voor mijn werk en dat is op dinsdag avond en donderdagavond. En om de twee weken heb ik middagdienst. Dat is gewoon niet met het voetballen te combineren. Het is jammer maar het is gewoon niet anders."

De grote bestendige doorbraak is voor Van Kalker, die bij Rozenburg, SHO, Rozenburg, DOTO, FC Blankenburg en weer Rozenburg heeft gespeeld, altijd uitgebleven. Menig trainer is lyrisch over zijn kwaliteiten, maar ook kritisch over zijn instelling. Doordat hij bij andere clubs ook al vroegtijdig stopte, kleefde al snel het etiket van enfant terrible aan zijn naam. ,,Omdat ik na mijn beslissing niet veel meer op de club ben geweest krijg je verhalen," zegt Van Kalker, die van beroep operator is. ,,Maar ik heb gewoon de beslissing genomen voor mijn maatschappelijke carrière te kiezen. Als je een baan van negen tot vijf hebt dan is het makkelijk, maar ik zit in de volcontinu. En dan kun je wel 's ochtends gaan trainen, maar dat is misschien een paar keer op te brengen, maar structureel niet. Nee, ik had het ook graag anders gezien."
De aanvaller mist het voetbal wel. ,,Ik kan niet ontkennen dat het de eerste weken best relaxed was, niet voetballen en niet trainen," verklaart hij. ,,Maar op een gegeven moment is het toch weer gaan kriebelen. Het voetbal zit van jongs af aan in je systeem. Ik had het ook prima naar m'n zin bij Rozenburg. Als ik weer op niveau zou gaan voetballen, zou ik ook zo weer teruggaan. Ik zou niet weten naar welke club ik anders zou moeten."

Zoals het er nu voorstaat is Van Kalker, die het bij (een deel van) de spelersgroep heeft verbruid, van plan volgend seizoen bij OVV te gaan voetballen. ,,Want vrienden van me spelen daar in een lager elftal," sluit hij af. ,,Ik ga daar voor de gezelligheid tegen een balletje trappen. Ja, ik ben pas 26, maar het papiertje dat ik met die cursus kan halen is een interessant papiertje op mijn vakgebied."


17 Februari

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten-Sport
Onfortuinlijke Peiter Selhorst wacht maandenlang herstel

Maassluis -

Zo kun je lopen als een kievit en zo zit je aan een rolstoel gekluisterd. Pieter Selhorst kan het voetbal wel even vergeten, nadat hij onlangs hard in botsing kwam met Honselersdijk-keeper Tom van Schie. Met zwaar letsel aan beide enkels wacht de speler van Rozenburg nu een maandenlange revalidatie. ,,Ikkreeg een dieptebal van Roderik (van Zevenbergen,red.)" gaat de 20-jarige oud-speler van MSV'71, VDL en Exelsior Maassluis terug naar hét moment. De keeper kwam uit en ik wilde de bal liften. Vervolgens maakte ik een flinke klap. Met mijn linkerenkel kwam ik verkeerd neer en de rechter belandde onder de keeper. Ik voelde meteen dat de rechter was gebroken. Later bleek mijn linker zwaar gekneusd en de enkelbanden verrekt."


De aard van de blessure van Selhorst was aanvankelijk onduidelijk en dat zorgde voor lichte paniek op De Strijphorst. ,,Ze dachten eerst dat er wat met mijn rug was ," aldu de inwoner van Maassluis. ,,Dat kwam doordat ik mijn tenen niet voelde. Ze dachten dat mijn ruggenwervels een tik hadden gekregen." Het is overigens zijn eerste zware blessure. ,,Ik dacht dat ik van elastiek was, omdat ik nog nooit wat heb gehad," zegt de student makelaardij en vastgoed. ,,Angst om weer te gaan voetballen heb ik niet. Je weet dat zoiets kan gebeuren."
Maar voorlopig kan Selhorst het voetbal vergeten. ,,Over drie weken krijg ik loopgips. De breuk zit precies op het scheidingsgedeelte van mijn kuit en enkel. Dat schijnt niet snel te helen. Het is nog een héél lange weg voordat ik wedstrijdfit ben."


4 Februari

AD/RD Dichtbij / Voorne-Putten
Rozenburg beëindigt zijn nederlaagreeks

Honselersdijk -
,,Deze overwinnig geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden," liet Henri Hecker na de nipte maar dik verdiende zege (0-1) weten. ,,Maar de strijd is nog lang niet gestreden," voegde de trainer van Rozenburg er haastig aan toe.
Rozenburg pakte drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie uit de tweede klasse D, maar leden in het Westland ook een verlies. Pieter Selhorst kwam namelijk zodanig in botsing met doeman Tom van Schie van Honselersdijk dat hij per ambulance moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd een gebroken enkel geconstateerd.

Na de slechte competitiehervatting na de winterstop móest Rozenburg op sportpark De Strijphorst winnen. ,,We hadden vijf keer op rij verloren, waarvan de nedelaag tegen Stellendam (0-9 red.) een afgang was," zei Hecker. ,,Ondanks de personele problemen mocht dat natuurlijk niet gebeuren. We hebben tijdens de eerste training daarna de koppen weer de juiste richting uit gekregen. Tegen Lyra (nipte 2-1 nederlaag, red.) hebben we het niet slecht gedaan. Honselersdijk was heel belangrijk. Daarvan was iedereen doordrongen."

Rozenburg hield de poort achterin hermetisch gesloten en kreeg ook steeds meer vat op het spel. A-junior Nicky Speijer en Pieter Selhorst waren met hun rushes aan de rechterkant en goede voorzetten een doorlopend gevaar voor de defensie van Honselersdijk. Na ruim een halfuur was het verdiend raak, toen Dennis Karsten na een hoekschop over diverse schijven doelman Tom van Schie met een ferme uithaal geen schijn van kans gaf: 0 - 1.

Rozenburg bleef ook in het tweede deel de betere ploeg, maar Dennis Karsten, Ronard Venekamp en wederom Karsten verzuimden hun ploeg in een vroeg stadium in veilige haven te loodsen. Na de botsing tussen Van Schie en Selhorst hervatte scheidsrechter Van der Bent het duel na een oponthoud van een half uur de wedstrijd, maar de onverzettelijke Rozenburgers hielden stand. ,,Het was een bizar slot, waarin de scheidsrechter een hoofdrol speelde," besloot Hecker. ,,Deze man was er gewoon op uit om Honselersdijk te laten winnen. Gelukkig hebben mijn spelers het goed opgepakt en is het goed afgelopen. Anders hadden we helemaal een rotsmaak aan deze wedstrijd overgehouden. We zullen alle zeilen bijzetten om in de tweede klasse te blijven."

Honselersdijk - Rozenburg 0 - 1 ( 0 - 1)
35. Dennis Karsten 0-1.
Bijzonderheden:
Scheidsrechter Van der Bent uit Maassluis gaf geel aan Pieter Selhorst, Wim Reitzema en Erik van de Ridder (allen Rozenburg)

Honselersdijk
Van Schie; Van Velden, Vijverberg, Scheffers, Van der Meer; Hogervorst (46. Randy van den Ende, 79. Koenen) Brandsen (70. Mast), Lobert; Patrick van den Ende, Kester, Koole.
Rozenburg
Kruize; Patrick Oosterlee, Bosveld, Van Zevenbergen; Speijer, Reitzema, Van de Ridder, Van Vliet; Selhosrt (70. Richard Oosterlee); Venekamp, Karsten.


18 Januari

Weekblad Delta
Rozenburg houdt open huis
0-9 nederland tegen Stellendam


Rozenburg liep tegen een enorme nederlaag op en moest negen doelpunten incasseren. ( Foto: Wil van Balen)

Rozenburg -
Ze zullen na afloop van de wedstrijd samen ongetwijfeld een biertje gedronken hebben, trainer Henri Hecker en oefenmeester Francis Janse van Stellendam. Maar de gele rakkers zullen Janse waarschijnlijk beter hebben gesmaakt dan bij Hecker het geval was. Want de 0-9 nederlaag van Rozenburg tegen het door zijn oude ploegmaat getrainde Stellendam maakten Hecker afgelopen zaterdag een stuk of wat grijze haren rijker

Onherkenbaar was Rozenburg in de strijd op sportpark West tegen Stellendam. Zowel qua instelling als qua samenstelling. De schorsing van spits Lennaert van Kalker en de blessures van Robert van Zevenbergen en Bas en Anton van Vliet noopten Henri Hecker om zijn vertrouwen te schenken aan onder anderen de A-junioren Nick Speyer en René Olierhoek. Olierhoek kreeg zelfs de opdracht om de Rozenburgse verdediging te organiseren, een riskante en tegen de snelle Stellendamse spitsen ondankbare taak waarvoor de duidelijk talentvolle Olierhoek nog wat ervaring te kort kwam.
Toen Hecker na een minuut of twintig Roderick van Zevenbergen terug haalde naar het centrum van de Rozenburgse defensie stond het al 0-4 en speelde Rozenburg een kansloze wedstrijd.

Afweten
De monsternederlaag viel de invallers niet aan te rekenen, Rozenburg liet het afgelopen zaterdag als ploeg volkomen afweten. Doelman Kruize kreeg méér goals te verwerken dan hij ooit tegen kreeg als doelman van het eerste elftal van Rozenburg. Ook het inbrengen van de eigenlijk al gestopte routenier Sander Bosveld, die dit seizoen als speler van het vierde elftal van Rozenburg was begonnen, kon de druk op het doel van de geplaagde Kruize niet verminderen. Stellendam ging onverdroten door met scoren en hield er pas halverwege de tweede helft mee op toen een 0-9 stand het scorebord op sportpark West ontsierde. Zodoende bleef Rozenburg een nederlaag met dubbele cijfers bespaard, maar pijnlijk bleef de score van 0-9, zeer pijnlijk.

De goals voor de ploeg van Francis Janse kwamen van Michel Korpershoek (0-1), Richard van Broekhoven (0-2 en 0-6) , Edwin Grootenboer (0-3 en 0-7), Jos Melaard (0-4), Michel Melissant (0-5 en 0-8) en Wiljan van 't Hof (0-9)


16 Januari

AD/RD Sportwereld Voorne-Putten
Afgang voor Rozenburg
Stellendam reikt bijna tot in de dubbele cijferss op sportpark West

Rozenburg

Stellendam


  8. Michael Korpershoek
13. Richard van Broekhoven
17. Edwin Grooteboer
24. Jos Melaard
40. Michel Melissant
45. Richard van Broekhoven
52. Edwin Grooteboer
52. Michel Melissant
61. Wiljan van 't Hof

0

9


0 - 1
0 - 2
0 - 3
0 - 4
0 - 5
0 - 6
0 - 7
0 - 8
0 - 9

 

Captain Michel Melissant en Richard van Broekhoven juichen na wéér een doelpunt.(Foto John de Pater)

Door Dan Rolandus
Rozenburg-
De supporters van Stellendam zongen 'tien, tien, tien', nadat Wiljan van 't Hof zijn ploeg tegen Rozenburg op een 0-9(!) voorsprong had gebracht. Doelman Michael Kruize weerhield Rozenburg in het laatste half uur echter van een nóg grotere afgang . Als Rozenburg zich zo kwaliteitsarm blijft manifesteren, zal het in 2D angstig naar beneden moeten gaan kijken......

Trainer Henri Hecker stond na afloop met een gezicht als een oorwurm in gepeins verzonken. ,,Ik zal me toch eens gaan bezinnen of ik nog verder ga", gromde Hecker. ,,Ik schaam me dood, want vergeet niet dat ik me als trainer ook verantwoordelijk voel voor deze blamage. Hier viel niet tegenaan te coachen. Als ik mijn spelers niet meer kan motiveren dan stop ik er mee. Als iedereen afgemat van het veld stapt met de wetenschap dat hij er alles voor gedaan heeft , dan heb ik vrede met een nederlaag, maar nu niet. Op deze manier hebben de spelers de club laten vallen en daar voel ik me doodziek bij. Voetbal is mijn hobby, ik train de groep ook voor m'n plezier. Ik hoop dat ze eens beseffen waar ze mee bezig zijn."

Hoe anders was de gemoedstoestand van collega Francis Janse. De trainer van Stellendam was blij met de monsterscore, maar nog meer met het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Dit is een historische overwinning. Wat moet ik hier verder bij zeggen?" liet Janse enigzins ingetogen weten. ,,We stonden na ruim een kwartier spelen al met 0 - 3 voor. Daarna bleef het lopen. Rozenburg speelde achterin op één lijn. We kregen daardoor alle ruimte. De flanken waren goed bezet en elke steekpass kwam goed aan. De enige vrees die ik had was dat we bij 0 - 4 een tegengoal zouden krijgen en Rozenburg daarmee in het zadel zouden helpen."
,, Maar we zijn geen moment gevaarlijk geweest", ging hij verder. ,,We liepen zelfs uit naar 0 - 6. De ene goal was nog mooier dan de andere. Tijdens de rust heb ik de spelers gezegd de rust te bewaren en geen gele kaarten op te lopen. Dat laatste is redelijk gelukt, hoewel Vincent (Breedveld,red.) na het neerleggen van en doorgebroken speler met geel niet mocht mopperen. Ik heb iedereen er van doordrongen dat januari een belangrijke maand zal worden. Zo vlak na de winterstop is dit een goed begin. We krijgen nu Smitshoek en Zwaluwen op bezoek. Dat zijn de potjes die we moeten winnen om weer mee te doen voor de prijzen."

Bijzonderheden
Scheidsrechter Van de Graaf uit Schiedam gaf geel aan Wim Reitzema, Ronald Karsten (Rozenburg) en Vincent Breedveld (Stellendam). Bij Stellendam ontbraken Barry van Broekhoven, Johan Melissant en Nico Vervloet.
Rozenburg moest het stellen zonder Anton van Vliet, Bas van Vliet en Robert van Zevenbergen, terwijl Lennaert van Kalker met de noorderzin is vertrokken.

Rozenburg:
Kruize; Ronald Karsten; (46. De Groot), Olierhoek, Bosveld; Speijer, Van de Ridder (63.Tijssen), Roderik van Zevenbergen (46.Oosterlee), Reitzema; Selhorst; Venekamp, Dennis Karsten.
Stellendam:
Slak Both; Koese, Kees Melissant (60. Van Veen), Breedveld, Lennart Both; Richard van Broekhoven (69. René Melissant), Grootenboer, 't Mannetje (60. Van 't Hof); Mellaard, Korpershoek.

Terug naar het overzicht