75 jarig Jubileum

08-06-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Ben Wijnstekers met Feyenoord SoccerCamps naar Rozenburg

Komende zomer komt oud-Feyenoord-speler en oud-international Ben Wijnstekers naar Rozenburg om jonge voetballiefhebbers de nieuwste technieken bij te brengen. Op het complex van v.v. Rozenburg zal hij vier dagen lang samen met zijn assistenten zo’n 80 enthousiaste kinderen de fijne kneepjes van het voetbal bijbrengen.

Rozenburg bestemming in augustus
Van 1 tot en met 4 augustus komt Ben Wijnstekers met zijn Feyenoord SoccerCamp naar v.v. Rozenburg. Dit unieke voetbalkamp is bestemd voor jongens en meisjes van 6 tot en met 14 jaar. Zij krijgen twee keer per dag training, waarbij de oefeningen zich richten op de sleutelelementen van het voetbal, maar met de nadruk op plezier. Er wordt getraind op de echte “Feyenoord manier” met Feyenoord trainingsmiddelen. Ben Wijnstekers traint de deelnemers samen met zijn assistenten volgens de nieuwste inzichten en technieken. Het Feyenoord SoccerCamp team zorgt er verder niet alleen voor dat de kinderen beter worden, maar ook dat zij het voetballen nog leuker gaan vinden.

Indrukwekkende carrière
Ben Wijnstekers is de uitgelezen persoon om kinderen de fijne kneepjes van het voetbal te leren. Zelf begon hij ook ooit bij een amateurvereniging, Overmaas uit Rotterdam. Bij deze club werd zijn talent al snel opgemerkt en het duurde dan ook niet lang voordat hij bij Feyenoord kwam te spelen. Wijnstekers doorliep vanaf dat moment alle jeugdelftallen op Varkenoord en werd regelmatig verkozen in de diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen.

In1977 maakt Wijnstekers zijn debuut in het eerste elftal. Daar werd hij bij de Rotterdamse aanhang vooral geliefd om zijn tomeloze inzet, harde tackles en zijn aanvallende rushes. Hij werd ondanks de matige resultaten in de jaren tachtig gezien als één van de populairste Feyenoorders en was het boegbeeld voor de supporters. Zijn prestaties brachten Wijnstekers ook in het Nederlands Elftal. In totaal speelde hij 36 interlands, waarvan negentien als aanvoerder.

Picture      Picture      Picture

Professionele trainer
Na zijn carrière als voetballer kende Wijnstekers geen twijfel om iets te doen met zijn grote hoeveelheid nationale en internationale ervaring. “Daarbij kwam dat ik het liefste op het veld sta en dat mijn kwaliteiten daar ook liggen. Het volgen van een officiële trainerscursus om een professionele trainer te worden was dus een logische optelsom”, vertelt Wijnstekers. “Sinds 2004 ben ik weer volledig in dienst bij mijn oude liefde Feyenoord en heb ik mijn eigen voetbalclinics, met de naam Feyenoord on Tour. Dit zijn leuke, leerzame clinics die ik met mijn team in het hele land voor jong en oud geef”.

Op deze dagen ziet Wijnstekers genoeg talent om zich heen. “Eigenlijk heb ik bij de Feyenoord on Tour clinics veel te weinig tijd”, weet Wijnstekers. “Op zo’n dag slaag ik er altijd wel in om op die talenten mijn enthousiasme over te brengen. Maar wil ik ook mijn voetbalkennis echt goed overbrengen, heb ik vaak meer tijd nodig. Dit is één van de belangrijkste reden dat we vorig jaar het concept Feyenoord SoccerCamps hebben ontwikkeld. Dan gaan we gedurende vier dagen met een vaste groep kinderen allerlei oefeningen doen. Het leuke is dan dat je kinderen tijdens zo’n week echt vooruit ziet gaan en de aangeleerde technieken ziet uitproberen”, aldus de 36-voudig international.

Ook meedoen met Feyenoord SoccerCamps?
Heb je interesse in een leuk en leerzaam Feyenoord SoccerCamp? En ben je tussen de 6 en 14 jaar? Ga dan voor meer informatie en voor een inschrijfformulier naar www.feyenoord.nl


04-06-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Receptie en feestavond + Loterij

Het 75 jarig jubileum werd zaterdag afgesloten met een receptie en een feestavond. Op de receptie waar diverse verenigingen Rozenburg kwamen feliciteren ontbrak natuurlijk het college van Burgermeester en Wethouders niet. Burgemeester de Sutter haalde in haar toespraak nog maar eens aan wat de v.v. Rozenburg voor de gemeente Rozenburg betekent. En stond ook even stil bij de jaren dat het sportief gezien iets beter ging met de Rood Gelen. Ze wilde zich inzetten om bedrijven te interesseren voor het mooie doel wat gestart tijdens het 75 jarig jubileum ‘een gift voor een invalide lift’ Als laatste sprak ze de wens en het vertrouwen uit dat de Rood Gelen volgend jaar weer in de tweede klasse zullen uitkomen een klasse waar de Rood Gelen zeker thuis horen.

Van de KNVB kreeg Rozenburg een nieuwe vlag die vanaf nu dan ook op sportpark West in top zal hangen. Jaap van der Vliet wilde van dit 75 jarig jubileum gebruik maken om het archief wat hij in vele jaren verzameld heeft aan de vereniging te overhandigen. Hij stond stil bij de belangen van zo’n archief en hoe het tot stand was gekomen. De kast waar het allemaal moet worden opgeslagen is reeds gemaakt en het archief zal dan ook in fase worden overgebracht.

Na het officiële gedeelte was het dan tijd voor de Celebration Dance Band die voor de muzikale omlijsting zorgde van de feestavond. Het was gezellig tot in de kleine uurtjes en band wist de dansvloer de hele avond vol te houden. Er was ook nog een gast optreden wie anders dan Rene Voogt een drummer met een Rood Geel Hart. In het optreden liet René zien dat hij het nog steeds niet verleerd is. Het muziekspektakel werd alleen nog maar onderbroken voor de trekking van de loterij. De winnaar van de hoofdprijs was in de zaal en mocht een Plasma TV ter waarde van 2000 euro mee naar huis nemen.


04-06-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Oud-Feyenoord te sterk voor Rozenburg

Picture

Het was een mooie middag op sportpark West. In het kader van het jubileum speelde Rozenburg een wedstrijd tegen Oud Feyenoord. Natuurlijk was het de bedoeling dat de selectie tegen sterren van weleer bij de KUIP bewoners zou spelen maar zo als bekend hadden die nog andere verplichtingen en moesten in Ridderkerk voor de laatste kans strijden om het behoud van het tweedeklasserschap. Rozenburg moest dus een beetje improviseren om alsnog een goed elftal op de been te brengen. Rinus de Nooier nam de honneurs waar op de bank en had niet de minste namen uitgenodigd voor de jubileumwedstrijd.
Picture
  Het score verloop: 13e minuut Pim Visser 1-0, 16 minuut Rudi van Dop 2-0, vlak voor rust 32 minuut Arjan van der Plas 1-2. De wedstrijd duurde twee maal 35 minuten en na de rust werd het zoals gezegd ernst voor Feyenoord. 1e minuut 2-2 Peter Houtman, 5e minuut Rafael Mantino 3-2, 13e minuut was het weer Rafael Martino die de 4-2 aantekende. Giel Kloppenburg zorgde voor de 5-2 in de 19e minuut. Rozenburg kon bij die stand nog wat terug doen. Mark Snijders zorgde voor 3-5 en wie anders dan Peter Houtman zetten de eindstand op het scorebord 3-6.
Picture
  Scheidsrechter Piet Verweel werd in de bloemetjes gezet wegens zijn langdurige scheidsrechterscarrière en was het Toni Teuben nam de leiding van de wedstrijd over. Het was een prachtige middag op sportpark West waar het 75 jarig jubileum met dit prachtige spektakel werd gevierd. De commissie mag terug zien op een geslaagd middag waar het ook eerder al een zeer geslaagde reünie had georganiseerd. Voor de talrijke vrijwilligers was het nog niet gedaan die moesten nog verder immers de receptie en een knaller van een feestavond stonden nog op het programma waarover later meer.

Picture Picture Picture Picture Picture

Picture
Voor nog meer foto's van Rozenburg - Oud Feyenoord klik hier !


02-06-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Oud-Feyenoord komt naar sportpark West

Zaterdag 3 juni zal het weer feest zijn op sportpark West.
Om 14.30 zal de aftrap zijn van Rozenburg – Oud Feyenoord. Het scenario had beter gekund dat is zeker. Nu zal de Rood Gelen aanhang zich moeten splitsen tussen het spektakel op West waar bij Oud Feyenoord o.a zullen spelen:
André Staffleu, Joop van Daele, John Metgod, JP van Gastel, Peter Houtman, Arnold Scholten en Peter Brunings.
En de wedstrijd in Ridderkerk waar Rozenburg voor haar laatste kans vecht voor behoud van het tweedeklasserschap. Het elftal aan de kant van Rozenburg dat de strijd aanbind met Feyenoord is nog niet bekend. Rinus de Nooijer zal er voor zorgen dat er een zo’n sterk mogelijk team de strijd aan zal gaan met de vedetten van weleer.

Wie kent niet het verhaal van de lange tijd op Rozenburg woonachtige Joop van Daele. Was het niet 1970 waar er iets was met zijn brilletje. Peter Houtman weet de weg naar West zeker te vinden. Hij was al eens te gast op een thema-avond van de sponsorcommissie. Het wordt zeker een leuke wedstrijd op zaterdag waar de aftrap om 14.30 uur zal plaats vinden.

De toegang is gratis.

Om 19.00 uur begint in de kantine de receptie waar talrijke gastsprekers aanwezig zullen zijn. Uiteindelijk barst dan om 20.30 voor de leden het feest echt los en zorgt de Celebration Danceband voor de muzikale omlijsting. Later op de avond is er dan natuurlijk ook nog de trekking van de loterij die tijdens dit 75 jarig jubileum in het kader stond en nog steeds staat “Een gift voor een invalide lift”

Later meer……….


29-05-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Alle *foto-albums* van zaterdag 27mei en 3 juni

   Fotos - Receptie en Feestavond    Kijk verder......

Fotos - Return of the Champs B1 en C1
Kijk verder......

Fotos - Rozenburg - Oud Feyenoord Kijk verder......

Fotos - Reuniewedstrijd-VVR-dames
Kijk verder......

Fotos - Reuniewedstrijd-50plus
Kijk verder......

Fotos - Pupillen/Champs/Leiders
Kijk verder......

Fotos - Reunie-75jaar Rozenburg
Kijk verder......


28-05-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Reunie op sportpark West

Afgelopen zaterdag was er een reüniedag georganiseerd op sportpark West. Het was een weerzien met oude bekende omlijst met hoe kan het ook anders voetbalspektakel. De dag begon met een mixtoernooi voor de jeugd. En aan de niet voetballende kleintjes was ook gedacht. Een heus kasteel in de vorm van een springkussen was er één van de attracties waar de jeugd veel plezier aan beleefde.

In de middaguren was het één groot feest van herkenning. Er waren wedstrijden tussen de leiders van Rozenburg en wat te denken van de ‘Return of the Champs’ Een wedstrijd waar het oude B1 elftal van precies 20 jaar geleden met namen als: Chris Hagen, Tim Arends, Patrick Bekker, Johan Kuijsten, Edwin Blijie, Andy Ras, Eric Marienus, Nico Bennik, Andy Stout, Edwin van Bruggen, Jacco Breukel,Robin van 't Hof en Cock de Jong. Arie van Oudheusden van de partij waren. De tegenstander was nog wat ouder.

Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture

Het C elftal van het seizoen 1980-1981 met namen als: Ruud Boessen, Theo van de Groef, Ron van der Meijde, Jaap Ruitenberg, Michel Hoogwerf, Iwan Wong Yaw, Rene Greve, Emilio Tearr, Leo Versteeg, Evert van de Beek, Jan Willem Breukel en Kayhan Erbil. De wedstrijd eindigde in een 3-5 overwinning voor de C1 van 25 jaar geleden. Doelpunten werden gescoord door Jaap Ruitenberg (2 maal), Jan Willem Breukel, Andy Stout en Iwan Wong Yaw voor C1 en Dirk Ravensteijn, Johan Kuijsten en Roibin van’t Hof voor B1. Dat was zeker niet het enige spektakel van afgelopen zaterdag.

De dames speelde volgens het programma een voorwedstrijd. Maar daar had de organisatie zich toch wel een beetje in vergist. Het leek er wel op dat deze wedstrijd het pronkstuk van de middag was. Er waren twee teams samengesteld door Yvonne Boer en Cindy Roele. Dames 1 uit de jaren ’80 en dames 2 uit de jaren ’90. Ze waren er bijna allemaal (elders een uitgebreid verslag) en uiteindelijk wonnen de jonkies met 4-2. Een ongelofelijke opkomst van de dames die lang niet allemaal meer op Rozenburg wonen maar er wel allemaal waren.

Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture

De hoofdschotel was een wedstrijd tussen Rozenburg 50+ en MVV’27 50+ Ooit was Rozenburg – MVV de eerste officiële wedstrijd van de Rood Gelen. De oudjes deden het nog goed. Bij Rozenburg, die in een prachtig tenue het veld betraden, wit met een rood kraagje en een zwarte(lange authentieke broek) het tenue waar ook destijds in werd gespeeld. Bij Rozenburg speelde o.a. op doel Klaas Kleywegt, Gerard Doorduin, Jaap Sonneveld, Ton de Groot, Ton Quack, Toon v Dijk, Tonny Teuben, Cees Sonneveld ( oudste nog spelend lid 62 jr!), Piet v Seeters, Gert Bestebroer, Jo Rademakers, Jan Huizing,Hans de Lange,Gerrit van Kooten,Arie van Seventer,Frans van Deinsen en dan hopen we dat we niemand zijn vergeten. Jan Piepenbroek nam het coachen waar voor Ed Euser die wegens gezondheidsreden verstek moest laten gaan. Maar er zeker bij hoorde afgelopen zaterdag. Overigens werd Piepenbroek bijgestaan door leider Arie Hoffmann en grensrechter Henk Lanjouw. Het weer liet het tijdens het slotspektakel een beetje afweten maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd uiteindelijk 4-4 en dat was een mooie afspiegeling van de krachten in het veld. Voor Rozenburg scoorde Hans de Lange (2 keer) , Arie Verboom en Jaap Sonneveld.

Dweilorkest de Helletrotters zorgde voor de muzikale omlijsting en lieten zich zeker niet afschrikken door het slechte weer. In de kantine was het nog lang gezellig en werd er onder het genot van een drankje en een heuse barbecue nog lang nagepraat over vervlogen tijden en over een geslaagde dag want daar waren alle aanwezigen het wel over eens.


27-05-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Reüniewedstrijd VVR dames

Van 1985 t/m 1997 is er damesvoetbal gespeeld op VV Rozenburg. En op zaterdag 27 mei jongstleden herleefden oude tijden op het hoofdveld. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de vereniging vonden oud speelsters Yvonne Boer en Cindy Blom het een ideale gelegenheid om een reüniewedstrijd voor de dames te organiseren.

Een aantal weken geleden werd begonnen met het opsporen van de ruim 70 oud-speelsters. Vanwege verhuizingen, trouwerijen, echtscheidingen enzovoort was het een moeilijke taak om iedereen te traceren, maar uiteindelijk zijn bijna alle dames van toen opgespoord en uitgenodigd voor deze reüniewedstrijd.

Maar liefst 35 dames reageerden wildenthousiast en melden zich afgelopen zaterdag met voetbalschoenen bij de organisatie. Er werd een team samengesteld met dames die vooral in de jaren 80 actief waren en een team met dames die met name in de jaren 90 actief waren.

Dames 1 (jaren 80)
Onder leiding van trainer Gerard Meijer en leidster Lida Sonneveldt:
Tjits de Ligt-Sonneveldt, Elly van Seventer, Mariska Hoogwerf- van der Sluis (captain), Mariejan Hecker, Monique de Jong-van Oudheusden, Francis van der Meer- Remy, Linda van Pelt-van Velpen, Miranda vd Beek-Velthoen, Sandra van Seters, Helma van Pelt-van Wattum, Jannie de Bruin-Buddenberg, Ineke Frijsen-Philippa, Manuela Schonewille, Elly Varekamp, Carla de Koning-Schaap, Wilma Ridderhof-Harteveld, Marcia Ruizendaal, Yvonne van der Vloet-Gordijn en Jacqueline de Bruin.

Dames 2 (jaren 90)
Onder leiding van trainer Gerard Buis en leiders Hans & Ria Osel:
Cindy Blom-Roele, Yvonne Boer, Diane Steegers-van Niftrik (captain), Bianca van Drunen, Miranda van Drunen, Elise Klaasse, Mandy Luiten, Bianca Hetem, Annette Breukel-van Seventer, Eveline Osel, Esther Osel, Claudia Hamaker-Oosterman, Natasja de Jong-Oosterman, Tamara Boer-Oosterman, Jolanda Blok en Sonja Spaans.

De stemming zat er vanaf het begin al goed in. Veel dames bekenden dat ze stiekem in trainingskamp waren geweest of waren al hardlopend gesignaleerd in het dorp. De warming-up zag er dan ook zeer professioneel uit. Na een fotosessie voor een groot aantal fotografen blies scheidsrechter Erwin Reitzema om exact 13.30 uur op zijn fluit voor het beginsignaal. Het publiek was massaal op de wedstrijd afgekomen. In de tijden dat de dames op landelijk niveau voetbalden was het zelden zo druk langs de lijn als vandaag. Vele echtgenoten wilden hun vrouw na 10-20 jaar wel weer eens in actie zien op het veld en ook vele familieleden en vrienden waren uit nieuwsgierigheid komen opdagen. Ook oud-speelsters die vanwege zwangerschap of blessures niet mee konden doen waren in grote getale komen opdagen en juichten de teams toe.

De wedstrijd werd enthousiast begonnen met een aantal sprintduels van dames die even waren vergeten hoe groot het veld ook alweer was. Spierblessures waren al opgelopen tijdens de warming-up en na vijf minuten waren er al genoeg dames bereid te wisselen. Vroeger ging alles toch een stuk soepeler….De score werd geopend door een fraaie treffer van Claudia Hamaker-Oosterman 0-1 en een aantal minuten later was het Cindy Blom-Roele die de 0-2 er in schoot voor Dames 2 jaren ’90. De jongere generatie liet zien toch nog iets fitter te zijn. Na een half uur was het rust en na een heerlijke bak thee van Aad de Bloeme begon de tweede helft. Tamara Boer-Oosterman trof enkele minuten na rust het doel voor dames 2 en scoorde de 0-3. Dames 1 met de wat oudere dames besloten dat ze een stapje harder moesten lopen en vol enthousiasme werd de tegenaanval geopend. Dit resulteerde in een mooie goal van Monique de Jong-van Oudheusden 1-3. Een aantal minuten voor tijd werd er een overtreding “net” buiten de 16 gemaakt en captain Mariska wist de scheidsrechter ervan de overtuigen dat het een zuivere penalty was en legde de bal op de stip. Net als vroeger liet Francis van der Meer-Remy zien dat zij nog steeds over een loepzuivere trap beschikt en schoot de bal zeer fraai in de rechterbovenhoek 2-4. Dames 1 deed er werkelijk alles aan om er toch nog een gelijk spel van te maken en in de laatste minuten van de wedstrijd stonden alle dames inclusief reserves op het veld. Een hilarisch gezicht, maar daarmee werd wel aangetoond dat alle dames genoten van deze reüniewedstrijd. De stand is uiteindelijk 2-4 gebleven.

Na afloop kregen alle dames een stapel consumptiebonnen van sponsor Gerrit Boer (schilder) overhandigd en een vaantje namens het bestuur en werd er nog lang en breed nagesproken en gelachen over de wedstrijd. Over een jaar of tien doen we het zeker weer !!!


23-05-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Ik hoop dat het een hele gezellige middag gaat worden
waarbij er wel een hele hoop gegiecheld zal worden

Op zaterdag 27 mei spelen ook de dames uit vervlogen tijden tegen elkaar. Meiden vanaf het begin het moet ergens in 1985 zijn geweest. Dennis Steijn was toen de trainer. Wij herinneren ons nog de dames Annet en Elly van Seventer, Tjits Sonneveldt, Sandra Kuys, Marjan Jongeleen, Mariska van der Sluis en Jannie Buddenberg. Maar ook meiden die er wat later bij kwamen. We praten met Yvonne Boer. Yvonne was er niet van het begin bij.

Picture
  Hoe oud was je toen je ging voetballen?
“Ik was een jaar of 14 denk ik. Als ik me goed herinner was dat in het jaar 1987” verteld Yvonne ons over de begin periode van haar voetbalcarrière. “Bij Rozenburg waren ze toen al twee jaar bezig met damesvoetbal. Van het begin weet ik niet zoveel meer ik was toen nog te jong.”

Hoe lang heb je bij Rozenburg gespeeld?
“Tot het seizoen 1996-1997 heb ik bij Rozenburg gespeeld. We hadden toen nog maar één team en dat werd opgeheven. We zijn toen met een aantal meiden naar WRW in Briele gegaan. Daar heb ik nog een jaar of 4 gespeeld. Mijn moeder werd toen ernstig ziek en ben haar gaan verzorgen.”

Picture
  Wat herinner je je nog uit die tijd?
“Daar overval je me een beetje mee. Ik was nog jong toen ik er bij kwam. Maar al vlug speelde ik in het eerste team. Piet van Bilsen was toen de trainer. Vanaf het seizoen 1991-1992 hebben we met dames 1 interregionaal gespeeld, dus landelijk. Dat waren wel de hoogte punten. Natuurlijk ook een aantal keren kampioen maar dat was in de lagere klasse. Een paar internationale toernooien, wel in Nederland kan ik me ook nog wel herinneren. Jammer eigenlijk dat het ophield te bestaan.”

Doe je tegenwoordig nog aan voetbal vragen we Yvonne.
“Ja ik speel nog in de zaal bij All Green’s, dames 1. We spelen daar meestal op maandagavond. De laatste tijd wat meer voor de lol. Het dames bierteam zal ik maar zeggen.” Yvonne heeft samen met Cindy Roele alle dames uit lang vervlogen tijden aangeschreven en de respons is overweldigend. “Had ik ook niet gedacht maar we hebben heel veel reacties gekregen hoe we die dames allemaal moeten laten spelen weet ik niet maar als we maar een hoop plezier hebben. Uiteindelijk gaat het daar toch om bij een reünie. Ik hoop dat het een hele gezellige middag gaat worden waarbij er wel een hele hoop gegiecheld zal worden” kijkt Yvonne een beetje vooruit naar zaterdag.

Picture Picture Picture

Om 13.30 uur begint de wedstrijd waar er toch ook zeker dames zullen spelen die de 40 al gepasseerd zijn, dikke dertigers zullen we gemakshalve maar zeggen. Meiden die inmiddels zelf alweer kinderen hebben die bij de dames afdeling van Rozenburg voetballen. We horen ze zaterdag nog wel eens langs de lijn en zijn toch een beetje benieuwd hoe ze het er zelf nog vanaf brengen. Als voorwedstrijd voor de wedstrijd Rozenburg – MVV (50 plus) of doen we de dames daar eigenlijk mee te kort. Want eigenlijk is zo’n dames wedstrijd een spektakel op zich, dat noem je geen voorwedstrijd. Mis het niet de aftrap is om 13.30 uur en als we Yvonne Boer mogen geloven zijn ze er allemaal.

Later meer……….


21-05-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Wij wensen jullie op de 27ste een mooie dag toe
en een mooie toekomst voor de voetbalvereniging!

Wie kent ze nog Bob Roelfsema en Ton Remeeus vrienden voor het leven. Ze zijn inmiddels aardige 50-tigers geworden en nog steeds vrienden maar nog leuker is natuurlijk dat ze een prachtig bericht aan de voetbalvereniging hebben gestuurd en dat willen we u niet onthouden. Op de reünie zullen we ze helaas niet tegenkomen maar ze wilde er op deze unieke wijze toch een beetje bij zijn. Iets wat wij (website red.) zeer opprijs stellen.

Dit waren wij in 1965. Vriendjes vanaf ons zesde jaar. Toen waren we 12. Waar de foto genomen is, weten we niet meer. Het was ergens op straat en het was heel gewoon ook overdag, boven je dagelijkse kleding, je Rozenburg-shirt te dragen.

De volgende foto is 38 jaar later genomen. We zijn, nu in 2006, nog steeds vriendjes, en de foto dateert van 3 jaar geleden. We werden 50 en gingen met onze vrouwen een weekend naar Duitsland. De foto is genomen op een rondvaartboot op de Rijn.

En dan de trouwfoto van Jan ’t Hof (het moet in 1963 zijn geweest volgens Bob en Ton) is natuurlijk een plaatje.

Eerste elftalspeler Jan van ’t Hof ging trouwen met juffrouw Van Oudheusden en de pupillen staan op de foto. Wij kennen de volgende personen en namen nog:

Boven van links naar rechts:
Bert van Vliet, de bruidegom, de bruid, Adri van Oudheusden, onbekend, Eva van Oudheusden, Johan Degeling.
Midden van links naar rechts:
Peter Klaasse, onbekend, ondergetekende Ton Remeeus, Frans Lanting (nu wereldberoemd fotograaf van dieren en natuur en winnaar World Press Photo; www.lanting.com), Wim van Til (later eerste elftal Feijenoord).
Onder van links naar rechts:
Henkie Mudde, ondergetekende Bob Roelfsema, onbekend, Aad te Bloeme, onbekend, Johan van Vliet.
Blijf ons volgen als u op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen

Later meer……….


19-05-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Rozenburgse voetbalhistorie

Zaterdag 27 mei zal in het teken staan van de reünie van 40 plussers. De jubileumcommissie heeft een groot aantal oud leden een uitnodiging gestuurd om op deze historisch middag aanwezig te zijn. Maar al in de ochtend zal het spektakel losbarsten. Vanaf 9 uur is er een Mixtoernooi voor de Rozenburg jeugd. Gevolgd door een wedstrijd van de leiders die om 12 uur op het programma staat. Het hoogtepunt van de dag vindt in de middag plaats. Een herhaling van de eerste thuiswedstrijd van de Rood Gelen op 9 juli 1931 tegen MVV’27. In het elftal zullen tal van 50 plusser tonen dat ze het voetballen nog niet zijn verleerd. Maar voor het zover is zullen er nog twee wedstrijden worden gespeeld. Over de Return of The Champs berichten wij u al eerder. Het C1 team van precies 25 jaar geleden tegen het B1 team van 20 jaar geleden. Maar voor de echte liefhebber is de voorwedstrijd van Rozenburg – MVV toch zeker ook een spektakel. De roemruchte jaren van het Rozenburgs damesvoetbal herleven. De meiden die inmiddels aardige dames zijn geworden komen nog één keer in actie. Wellicht de laatste kans om Yvonne Boer, Bianca van Drunen, Miranda van Drunen, Annette Breukel, Natasja Oosterman, Jolanda Blok, Elly van Seventer, Mariska van der Sluis, Mariejan Hecker, Linda van Pelt, en Jannie de Bruin, om er maar eens een paar te noemen in actie te zien. (we komen later nog op deze wedstrijd terug). Het geheel zal worden opgeluisterd door dweilorkest de Helletrotters die voor de muzikale omlijsting zullen zorgen. Kortom een dag die u niet mag missen. In het clubgebouw zal er gedurende de gehele dag een fototentoonstelling zijn. Waar 75 jaar Rozenburg nog eens de revue passeren. Aan het einde van de dag zal Jaap van der Vliet zijn archief schenken aan Rozenburg en komt er met dit mooie gebaar een einde aan een historische dag.

Nog even alles op een rijtje:
09.00 uur – 11.30 uur Mixtoernooi pupillen/jeugd
12.00 uur – 13.00 uur Wedstrijd leiders v.v. Rozenburg
13.00 uur (2X 35 min) Wedstrijd Return of The Champs C1 – B1
13.30 uur – 14.45 uur Dames v.v. Rozenburg (1985 – 1997)
15.00 uur – 16.25 uur v.v. Rozenburg – MVV ’27 (50 plus)
18.00 uur Overhandigen archief door Jaap van der Vliet

Naast het dweilorkest de Helletroters is er voor de jeugd een springkussen en voor de genodigden een barbecue. Kortom een grandioze dag op sportpark West die zij weerga niet kent. Over de wedstrijden van de dames en natuurlijk het spektakelstuk van de dag, het 50 plus team gaan we u nog uitvoerig berichten. Van dat team hebben we nog geen namen kunnen lospeuteren maar we geven niet op en gaan u nog nader informeren.

Blijf ons volgen als u op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen

Later meer……….


12-05-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Feyenoord on Tour op Sportpark West

  In augustus zal het Feyenoord on Tour circus sportpark West aan doen. In het kader van het 75 jarig bestaan van Rozenburg zal het Feyenoord spektakel dat vorig seizoen ook al sportpark West aan deed dit jaar weer naar Rozenburg komen. Een happening die zijn weerga niet kent. Onderleiding van niemand minder dan Benny Wijnstekers zal er 4 dagen lang een trainingskamp worden gehouden voor jongens en meisjes van 6 t/m 14 jaar. Van 1 tot 4 augustus zal het Feyenoord gevoel bezit nemen van sportpark West. Alle deelnemers krijgen ook nog eens een origineel Feyenoord shirt.

Hoe je kan deelnemen, je aanmelden en wat de kosten zijn lees je op de poster.

POS FEYENOORD SOCCERCAMPS.pdf


Later meer………


18-04-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Rozenburg viert dit jaar haar 75 jarig jubileum

“Over twee maanden zijn de festiviteiten rond het 75 jarig jubileum alweer verleden tijd” zegt Gerrit Boer Klz. als we hem vragen hoe het met de commissie gaat die het e.e.a. organiseert. Gerrit Boer is de initiatiefnemer van de reüniemiddag op 27 mei as. Al in een vroeg stadium had Gerrit zich gemeld bij het bestuur met zijn plannen. Ook het idee van de invalide lift was in dat gesprek naar voren gekomen. “De kantine ligt op de tweede verdieping van het gebouw. Het omhoog dragen van minder valide mensen is toch niet meer van deze tijd. Daar moeten we echt iets aan doen. Jaren geleden heb ik al de eerste gift ter beschikkinggesteld als er een plan zou komen voor zo’n lift” verteld Gerrit ons. “Op de nieuwjaarsreceptie van dit jaar kon ik die belofte nakomen. En we hebben het tot de actie van dit jubileumjaar kunnen maken. ‘Een gift voor een invalide lift’ zou toch mooi zijn als we dat voor elkaar kregen” is Gerrit Boer enthousiast over het realiseren van een invalide lift op sportpark West.

Natuurlijk is Gerrit niet de enige die met het jubileum bezig is. Het bestuur heeft een commissie in het leven geroepen waar naast Gerrit Boer Klz. ook Jan Piepenbroek, Arie Amperse en Aad de Bloeme inzitten. Hoe ben jij in die commissie terecht gekomen vragen we Aad de Bloeme. “Ja eigenlijk in een gesprek met het bestuur. Voor Ton de Groot (bestuurslid sponsorzaken red.) was het toch allemaal een beetje veel om dat er ook nog eens bij te doen. En dat soort zaken moet je ook gescheiden houden. Ton heeft veel werk aan de sponsorcommissie. Ik heb toen aangeboden om samen met Jan en Arie en natuurlijk Gerrit in de commissie plaats te nemen.” Bestemd om het voortouw te nemen? “Nee dat zeker niet de grote animator is toch wel Gerrit Boer de schilder maar we dragen allemaal ons steentje bij. We hebben het programma bijna rond. Met de loterij zijn we in januari gestart dat loopt goed. Er zijn nog wel wat loten te verkrijgen (bij Jan Piepenbroek, Arie Amperse, Aad de Bloeme en Gerrit Boer Klz. red.) de trekking is op de feestavond, die op 3 juni zal zijn. Er zijn prachtige prijzen te winnen. Zo is er een Plasma TV met een waarde van 2000 euro, een fiets ter beschikking gesteld door Vreugdehil Tweewielers een DVD recorder en nog tal van andere mooie prijzen. De festiviteiten zijn hoofdzakelijk over twee dagen verdeeld. Op 27 mei staat het allemaal in het kader van de reünie. We hopen dan veel oud leden op ons complex te mogen verwelkomen. Vooral Gerrit Boer stopt hier heel veel tijd en energie in” vertelt Aad de Bloeme ons.

“Er wordt natuurlijk ook gevoetbald. Er zal een wedstrijd zijn tussen de dames teams van begin jaren tachtig worden gespeelt. Yvonne Boer, ooit zelf enthousiast speelster van dat team, is samen met Cindy Roele bezig de dames uit die tijd weer bij elkaar te krijgen. In de ochtend zijn er op die dag ook nog diverse toernooien tussen de jeugd en de leiders van de v.v. Rozenburg. En ’s middags dan natuurlijk de wedstrijd tussen Rozenburg en MVV’27, maar dan wel 50 plussers. Met als muzikale ondersteuning de Boerenkapel ‘De Helletroters’ die voor een heuse feeststemming zullen zorgen. Verder zal het archief opgezet en eigendom van Jaap van der Vliet aan Rozenburg worden geschonken en overhandigd. Op 3 juni komt Oud Feyenoord naar sportpark West. We hebben daar dankbaar gebruik gemaakt van de contacten die Jan Piepenbroek bij de stadionclub heeft. Oud Feyenoord zal tegen het eerste team van Rozenburg spelen. ’s Avonds is er dan een feestavond voorafgegaan door een receptie. De Celebration Danceband zorgt die avond voor de muzikale omlijsting” laten Aad de Bloeme en Gerrit Boer ons weten.

Een prachtig programma maar vooral een prachtig doel, een invalide lift, waar de Rood Gelen zich hard voor willen maken. De belangstelling van het bedrijfsleven valt nog wat tegen. Vooral de grote om ons heen liggende bedrijven lopen nog niet echt warm voor dit prachtige initiatief. Maar dat de minder valide medemens gewoon in de kantine van de Rood Gelen moet kunnen komen staat voor de commissieleden als een paal boven water. Daar moeten we ons toch eigenlijk allemaal hard voor maken. Met giften of suggesties om dit mooie doel te bereiken kunt u altijd contact opnemen met Gerrit Boer Klz. Tel. 0181-215544. Of één van de andere commissieleden.


17-04-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

Return of The Champs!!!!!

Een unieke wedstrijd op zaterdag 27 mei die we met recht mogen noemen de Return of The Champs. Natuurlijk een wedstrijd die in het kader staat van het 75 jarig jubileum. Om 13.00 uur komen twee teams uit het verleden elkaar tegen. Het eerste team dat haar opwachting zal maken zijn de C1 junioren van precies 25 jaar geleden. Kent u ze nog? Ze werden kampioen in het jaar 1980 – 1981. We noemen de namen zodat het geheugen weer een beetje wordt opgefrist. Ruud Boessen, Theo van de Groef, Ron van der Meijde, Jaap Ruitenberg, Michel Hoogwerf, Iwan Wong Yaw, Rene Greve, Emilio Tearr, Leo Versteeg, Evert van de Beek, Jan Willem Breukel en Kayhan Erbil. De naam van Rene Kleywegt ontbreekt nog in het rijtje maar zo verzekerde Arie Pols ons daar wordt nog druk aangewerkt om ook die op 27 mei in het team te krijgen. De tegenstander van die middag is het B1 team van het seizoen 1985 – 1986. Ook B1 werd in dat jaar kampioen en dat is alweer 20 jaar geleden.

Waar blijft de tijd. Natuurlijk wilt u ook daar wat namen om het geheugen een beetje op te frissen. Chris Hagen, Tim Arends, Patrick Bekker, Johan Kuijsten, Edwin Blijie, Andy Ras, Eric Marienus, Nico Bennik, Andy Stout, Edwin van Bruggen, Jacco Breukel,Robin van 't Hof en Cock de Jong. Arie van Oudheusden is daar nog opzoek naar Rainer Monch en Dick Ravenstyn was daar nog een vraagteken. Een wedstrijd die u niet mag missen alhoewel wij u nu alvast verzekeren dat u zal moeten kiezen. Ook staat er nog een wedstrijd van de dames op het programma en natuurlijk de hoofdschotel van die dag de wedstrijd tussen Rozenburg en MVV’27 en noem dat maar de wedstrijd van de 50 plussers. Natuurlijk komen we hier later nog op terug.

Blijf ons volgen als u op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen

Later meer……….


14-04-06

v.v. Rozenburg 75 jaar

We waren natuurlijk al begonnen met de rubriek van Vinkseweg naar Kolenpad. Voor de site een item dat erg veel met het 75 jarig jubileum te maken heeft. Voor we deze serie af hebben zal het wel december zijn maar we blijven daar proberen van elk jaar wel iets te vermelden. Het archief van Rozenburg wordt dan zeker als we verder terug in de tijd gaan belangrijk. Met het archief hebben we gelijk een item wat terug zal keren in de festiviteiten. Op zaterdag 27 mei zal Jaap van der Vliet het archief overhandigen aan de v.v Rozenburg en zal verder door de club beheerd worden. Wij hopen natuurlijk inzagen te krijgen zodat het ons bij de rubriek Van Vinkseweg naar Kolenpad nog gaat helpen.

We zullen u vanaf nu onder deze button op de hoogte houden van alles wat er staat te gebeuren. Er zijn veel activiteiten gepland. Op zaterdag 27 mei is er reünie met veel activiteiten. Zo zullen er toernooien zijn voor jeugd en leiders. Verder zal er ook een wedstrijd worden gespeeld waar de dames van weleer hun kunnen tonen. We weten inmiddels dat de eerste uitnodigingen al de deur uit zijn. We kennen er nog wel een paar van die meiden uit die tijd en zullen u zeker op de hoogte houden. Ook zal er die dag een wedstrijd zijn tussen Rozenburg en het Maaslandse MVV’27. Ooit de eerste officiële wedstrijd van Rozenburg. De teams zullen de 50 ongetwijfeld gepasseerd zijn. De aftrap zal door een prominent lid van de v.v. Rozenburg worden verricht.

Op zaterdag 3 juni komt oud Feyenoord naar Rozenburg en zal er naast een receptie en een knaller op de feestavond met de Celebration Danceband ook de trekking van de loterij plaatsvinden. Natuurlijk kunt u nog loten verkrijgen. Aad de Bloeme, Jan Piepenbroek, Arie Amperse en Gerrit Boer Klz zulle u zeker niet teleurstellen maar wacht niet te lang als u straks niet achter het net wilt vissen. U kent het motto van de loterij vast nog wel

‘een gift voor een invalide lift’

De volgende keer zullen we u meer vertellen over

Return of The Champs!!!!!

Blijf ons volgen als u op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen

Later meer……….