Knipsels ( 1ste-elftal)

27 mei 2005

Gelezen in het Rotterdams Dagblad

Raymon Leijgraaff verkast naar OVV

Rozenburg-
Rozenburg raakt Raymon Leijgraaff aan OVV kwijt. *Ik ben door Wim Tijl gevraagd,* zegt de 26-jarige middenvelder uit Spijkenisse. *Hij heeft me als trainer destijds bij Hekelingen van de A'tjes naar het eerste elftal gehaald. Daardoor heb ik altijd een zwak voor hem gehouden. Ik vind hem ook echt een goede trainer. Ik denk dat het in vergelijking met Rozenburg een stap vooruit is. OVV heeft voetballend een betere groep.*


11 mei 2005

Gelezen in de Delta

Rozenburg grijpt kampioenschap


Rozenburg viert feest: na de 1-3 overwinning op NBSVV zijn het kampioenschap en
promotie naar de tweede klasse een feit
Foto: Peter de Jong

Rozenburg-
Niemand hield tijdens de winterstop nog rekening met een andere kampioen in de derde klasse D dan SC Voone, dat met een voorsprong van tien punten op de concurrentie aan de winter reces begon. Toch vierde niet SC Voorne maar Rozenburg afgelopen zaterdag na de 1-3 overwinning bij NBSVV feest.

En wat voor feest. In de kleedkamer op het sportcomplex van Nieuw Beijerland kwamen de sigaren uit de doos. Op het veld waren de flessen champagne al wild schuimend in het rond gegaan. De bloemen gingen in grote boeketten rond. En tussen al die tastbare blijken van kampioensvreugd bewogen de spelers van Rozenburg als koningen rond. De ontlading was dan ook enorm. Eén ronde voor het einde van de competitie had de ploeg van trainer John Corver dan eindelijk de eerste positie in het klassement ingenomen, mede doordat koploper Rijnmond Hoogvliet Sport twee punten lieten liggen tegen de Jonge Spartaan. En eenmaal aan de kop, stond het team van trainer John Corver die positie niet meer af. Eindelijk was er dan eens geen afdaling voor Rozenburg. Na een vrije val uit de hoofdklasse die drie seizoenen lang niet te stuiten was, kan Rozenburg weer naar boven kijken.

Niets te verliezen
Volgend seizoen heeft oud eerste elftal speler Henri Hecker in de tweede klasse niets te verliezen met zijn ploeg. Stiekempjes hoopte Hecker er op dat Rozenburg zou promoveren. “Niets moet dan, alles mag”’ aldus Hecker. “Weer een seizoen in de derde klasse had toch meer druk gelegd op de ploeg. Dan wordt het gewoon tijd om hogerop te komen en dat zijn we nu al.” Van een leien dakje verliet de kampioenswedstrijd niet voor Rozenburg. NBSVV had bij winst de derde periodetitel gepakt en daarmee nacompetitievoetbal om promotie, dus de Nieuw Beijerlanders gaven de wedstrijd niet bepaald cadeau. Toen de storm die de thuisclub in het eerste half uur ontketende even was gaan liggen, sloeg Rozenburg via spits Ronard Venekamp echter toe; 0-1. Even leek het er na de rust op dat de wedstrijd Rozenburg zou gaan ontglippen toen NBSVV langszij kwam;1-1. Maar nog in de zelfde minuut namen de bezoekers alweer de leiding. door een treffer van Dennis Karsten. Toen Venekamp daarop met zijn tweede treffer de wedstrijd definitief op slot gooide(1-3) begon langs de lijn in het Rozenburgse kamp alvast een feest waarbij de spelers zich direct na het fluitsignaal gretig aansloten.


11 mei 2005

Gelezen in Maasstad

Rozenburg als kampioen naar de tweede klasse
'De club stond al weer goed op de rails en nu ook deze titel er nog bij'


Met een 3-1 zege op NBSVV sleepten de Rozenburgers voetballers zaterdag
het kampioenschap in de derde klasse D in de wacht.
Foto: Rob Kamminga

Door Jan Schoonen
Rozenburg-
Met een 3-1 zege in Nieuw-Beijerland op het plaatselijke NBSVV sleepte voetbalvereniging Rozenburg het kampioenschap in de derde klasse D van het zaterdagvoetbal in de wacht. Na een seizoen met voor de Rozenburgers hoogte- en dieptepunten en waarin zowel Rijnmond Sport Hoogvliet als SC Voorne tot op de laatste speeldag ook nog mee deden om de strijd om de titel, mochten de mannen van de afscheid nemende trainer John Corver dan toch nog een rondrit maken door Rozenburg. Op een truck met oplegger ging het eerst naar het gemeentehuis, waarna vervolgens werd neergestreken in het clubhuis op sportpark West, waar het kampioenschap tot in de late uurtjes gevierd werd.

Heel de week had de vereniging toegeleefd naar de allesbeslissende uitwedstrijd tegen NBSVV. De website van de roodgelen stond helemaal in het teken van de finale van het voetbalseizoen en John Corver had zelfs een extra training ingelast. ,,Eigenlijk was dat niet zo’’, relativeerde Corver op donderdagochtend, toen twaalf spelers van zijn selectie clubgrensrechter Ep Knol met een applaus begroetten, omdat hij in zijn zondagse kleren kwam kijken hoe de spelers zich op het trainingsveld in het zweet werkten. ,,We trainden voor een keer op maandag, omdat Koninginnedag er op zaterdag tussen kwam en we die dag niets hadden kunnen doen. We hebben een punt voorsprong op Rijnmond Hoogvliet Sport en SC Voorne en hebben dus alles in eigen hand. Maar we moeten ons straks geen verwijten kunnen maken door een dag niets te doen. Daarom trainen we deze week drie keer.’’ Het zouden er vier worden, want omdat aanvoerder Eric van de Ridder vanwege een vakantie tot donderdag in Turkije zat, stond Corver met zijn aanvoerder een dag later weer op het veld. Tekenend voor de gretigheid van de Rozenburgers was het feit dat Van de Ridder vergezeld werd door enkele van zijn ploeggenoten.

Ze hadden ook wel wat goed te maken, de spelers van Rozenburg. Hoewel na de winterstop de tien (!) punten achterstand op SC Voorne werden weggewerkt en de manschappen van John Corver enkele wedstrijden voor het einde van de competitie trots bovenaan stonden, werden alle kansen op een kampioenschap plotseling weer verspeeld door op 2 april thuis met 1-0 te verliezen van het laaggeklasseerde GOZ. Tenminste, zo dacht men er in Rozenburg over. John Corver: ,,Werken we die achterstand op Voorne weg, laten we het tegen GOZ helemaal lopen en staat Rijnmond ineens bovenaan. Het is over en sluiten, dacht ik toen.’’ Ook speler Ronard Venekamp liep ’s maandags na de wedstrijd tegen GOZ met een somber gezicht rond. ,,We hebben het nu niet meer in eigen hand en eerlijk gezegd verwacht ik niet dat Rijnmond het nog weggeeft’’, zei hij toen. Maar Rijnmond gaf het wel weg. Tegen Jonge Spartaan werd met 0-0 gelijkgespeeld en omdat Rozenburg won van Heinenoord stonden de Rozenburgers opnieuw bovenaan de ranglijst. Het gezicht van Ronard stond toen weer aanmerkelijk vrolijker. Weer een week later werd met 6-0 gewonnen van Zuidland en afgelopen zaterdag stond dus de uitwedstrijd tegen NBSVV op het programma. Hele pagina´s werden op de website besteed aan de afloop van de competitie, want vele mogelijkheden resteerden. ,,De spelersgroep van ons is niet zo slim’’, werd er daarover tijdens de trainingssessie van donderdag gekscherend vanaf de kant gezegd, ,,dus als we zeggen dat ze moeten winnen, is het duidelijk: gewoon winnen’’.

Winnen deed Rozenburg inderdaad, zaterdag op sportpark De Kreek in Nieuw-Beijerland. Na een 0-1 ruststand (doelpunt Ronard Venekamp na een steekpass van de uitblinkende Pieter Selhorst) leek het nog benauwd te worden voor Rozenburg, toen Tiemen Ensering tien minuten na rust met een kopbal de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. Maar in dezelfde minuut zette Dennis Karsten, die donderdag op de training al ongehoord scherp bleek, de Rozenburgers weer op voorsprong, waarna Venekamp met zijn tweede doelpunt de zege en daarmee het kampioenschap veilig stelde. Dolle feesttaferelen waren het gevolg. Terwijl de spelers dozen vol champagneflessen op het veld leegspoten en de alcoholdampen vanaf het gras opstegen, keek John Corver vanaf de andere zijde van het veld tevreden toe. ,,Ik hoef daar niet bij te zijn’’, zei de naar Zuidland vertrekkende trainer, wijzend naar zijn feestvierende ploeg.. ,,Dit feestje is voor de jongens; zij hebben het bereikt. Mijn werk zit er bij Rozenburg op.’’ Corver dacht de dans met droge kleren te ontspringen, maar de spelers goten even later enkele flessen leeg over het onafscheidelijk rode regenjack van de trainer, die vervolgens in het feestgedruis opging. Elftalleider Richard Venekamp, die bij Rozenburg een andere rol gaat vervullen, pinkte nog een vreugdetraantje weg en bestuurslid Hans de Groot stond handenwrijvend gelukkig te zijn. ,,We gaan naar de tweede klasse’’, jubelde secretaris De Groot. ,,Natuurlijk zijn we aan onze stand verplicht hoger dan de derde klasse te spelen, maar je moet het wel eerst doen. Eindelijk is het zo ver. Na vier jaar in de derde klasse gaan we weer omhoog. We hebben er zo lang op moeten wachten en nu is het moment daar. De club stond al weer goed op de rails en nu komt dit kampioenschap er nog bij. Het is fantastisch. Ik ben zo blij!’’


9 mei 2005

Gelezen in het Rotterdams Dagblad

Ambitieus Rozenburg na vier jaar terug op hoger plan
NBSVV kan de elf van Corver niet van de titel afhouden


Elftalleider Richard Venekamp (met overhemd) deelt in de vreugde van de sigaren rokende spelers
van Rozenburg in de kleedkamer uitbundig het kampioenschap in de derde klasse D vieren
Foto: John de Pater

Nieuw Beijerland -
Rozenburg is weer op de weg terug omhoog! Eergisteren betaalde de 1-3 winst op NBSVV op het sportpark De Kreek zich uit in het kampioenschap van de derde klasse D.

De rood-gele formatie ziet zichzelf komend seizoen terug in de tweede klasse, waarmee een stuk glans terug is bij de vereniging die in de jaren negentig zelfs hoofdklasse speelde. In een seizoen dat halverwege gerust als verloren kon worden beschouwd, zette Rozenburg na de winterstop met succes de achtervolging in op de in een vrije val geraakte koploper SC Voorne. In de voorlaatste speelronde kwam de ploeg van trainer John Corver voor het eerst aan kop van de ranglijst. Eergisteren maakte Rozenburg het karwei in stijl af. “De jongens hebben het perfect gedaan,” was de nuchtere analyse van Rozenburg-trainer John Corver, die het nieuwe seizoen vertrekt naar vierdeklasser Zuidland. “Nee ik houd geen dubbel gevoel over aan dit kampioenschap nu ik vertrek. Ik ben nu eenmaal een zigeuner. Ik bouw geen band op met een vereniging. Alleen als voetballer had ik dat met Fortuna Vlaardingen. Ik wens Rozenburg het beste.”

NBSVV, dat zich bij winst kon plaatsen voor de nacompetitie, was in het eerste half uur van de wedstrijd de betere ploeg. Maar kort voor rust omspeelde spits Ronard Venekamp de Beijerlandse goalie en tikte de 0-1 binnen. Tien minuten na rust profiteerde Tiemen Ensering van een zeldzaam mistasten van doelman Michael Kruize: 1-1. Een kopbal van Dennis Karsten bracht Rozenburg een minuut later echter alweer op voorsprong: 1-2. Die opsteker gaf nieuwe spirit en nadat Venekamp met zijn tweede treffer de 1-3 had binnengeschoten speelde Rozenburg het duel superieur uit. “Ja, die 1-1 dat was even schrikken,”erkende een opgeluchte Kruize, die met een aantal perfecte optredens dit seizoen te boek staat als puntenpakker voor Rozenburg, na afloop. “Het was me tegen GOZ (0-1 verlies, red.) al eerder overkomen op een moment dat we voor het eerst bovenaan stonden. Na een stroef begin heb ik een goed seizoen gedraaid en hield ik zelfs vijf wedstrijden achtereen de nul. Dit kampioenschap is een mooi resultaat. Daar doe je het toch allemaal voor.”

NBSVV – Rozenburg 1-3 (0-1).
43. Venekamp 0-1
55. Ensering 1-1
56. Karsten 1-2
77. Venekamp 1-3.
Bijzonderheden:
Scheidsrechter Van der Werf uit Voorschoten gaf geel aan Rozenburger Patrick Versluis.

NBSVV:
Jongste; Van Alphen; Smith; Ensering; Van Tol (73. Hitzert); Bremer; Van Putten; Paul Bestebreur; Alex Bestebreur; Johnny Bestebreur; Edwin Bestebreur.

Rozenburg:
Kruize; Oosterlee; Van de Ridder; Bosveld; Reitzema; Selhorst; (90. Abdalla); Leijgraaff; Erad (89. Hecker) Versluis; Karsten; Venekamp (89. Van Zevenbergen).


Terug naar het overzicht