Doelman Michael Kruize houdt Rozenburg in derby op de been: 2 - 0

Het is druk in het strafschopgebied van Johan Bravenboer
De Brielse goalie moest twee keer capituleren. Foto John de Pater

Door Gerard Vonk
Rozenburg -
De gemiddelde voetbalkenner beoordeelt spitsen (te) vaak op het maken van doelpunten en laat het vertoonde spel op de tweede plaats komen. In de topper in de derde klasse D tussen Rozenburg en SC Voorne 'vergat' de levensgevaarlijk Brielse spits David Rodgers uit vijf! mogelijkheden te scoren, terwijl zijn Rozenburgse collega Lennaert van Kalker wél doeltrof. Dat gaf de doorslag in de derby, waardoor de Briellenaren dé kans misten om de titelstrijd nu al te beslissen. Door de onverdiende nederlaag (2-0) nadert Rozenburg nu tot op vier punten.

*Het intresseert me echt niet hoe wel hebben gespeeld,* sprak Rozenburg-trainer John Corver na afloop. *Heus, ze vragen mij nooit hoe het spel was, maar beoordelen me op de uitslag. En die is positief! Je hebt het gezien: zij scoren niet en Michael Kruize sleept ons voor de tweede achtereenvolgende week er doorheen. Volgende week spelen we de resterende acht minuten van het gestaakte duel tegen Rijnmond Hoogvliet en gaan er alles aan doen om daar de periodetitel binnen te halen.*

De topper bood geen flitsend spel, maar wel een overvloed aan spanning en kansen. Rozenburg opende sterk en zag in het eerste kwartier vier doelpogingen van spits Van Kalker in schoonheid stranden. Vervolgens nam koploper SC Voorne de regie over en kreeg twee dotten van kansen, maar Rodgers liep zich stuk op de uitblinkende goalie Kruize, die ook een kopbal van Pim Louer via de lat overtikte. Kort vóór rust miste voor Rozenburg Patrick Versluis een goede mogelijkheid. Kort na de pauze faalde Rodgers opnieuw, waarna vijf minuten later Louer zijn slechte voorbeeld volgde. Rozenburg putte moed uit het Brielse geklungel in de afwerking en zag Van Kalker na een kwartiertje uit een corner van Versluis de 1-0 binnen koppen. De Briellenaren gingen in het laatste half uur op jacht naar een verdiend punt, maar zagen een prachtige volley via de lat over het doel gaan én een open kopkans van Rodgers geen doeltreffen, terwijl ook nog eens een volley van Erik Peters op de vuisten van Kruize uiteenspatte. Zo'n tien minuten vóór tijd besliste aanvoerder Erik van de Ridder het duel door een vrije trap vanaf 25meter in de rechterhoek binnen te schieten: 2-0.

*Ja, we doen onszelf te kort en dat is sneu,* erkende SC Voorne-trainer Stanley Rieborn. *We hadden in deze leuke pot voetbal het betere van het spel en kregen kansen die we niet benutten, En zij scoren dan uit twee dode spelmomenten. Maar goed, verliezen hoort ook bij het voetballen en het is pas onze tweede nederlaag,*

Rozenburg-SC Voorne 2-0 (0-0).
58.Van Kalker 1-0, 83. Van de Ridder 2-0.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Wijnholds uit Rotterdam hield de kaarten op zak.

Rozenburg:
Kruize, Patrick Oosterlee, Van de Ridder, Richard Oosterlee, Reitzema, Abdalla (90. Van Vliet), Erad (84. Hecker), Leijgraaff, Versluis (70. Selhorst), Venekamp, Van Kalker.

SC Voorne:
Bravenboer, Faasse, Van der Gaag, Bronsgeest, Van der Veer, Peters, Baumann (75. Barrios), Alders, Arkenbout, Rodgers, Louer.

22 januari 2005

SV Simonshaven doet zichzelf te kort
Rozenburg laadt zich op voor derby tegen SC Voorne: 0-2

Ronard Venekamp, hier op de huid gezeten door Sebastiaan Gesquiêrre,
maakte de bevrijdende 0-2 voor Rozenburg. Foto John de Pater

Simonshaven -
Rozenburg had zich met een zege (0-2) bij Simonshaven geen betere generale voor de topper tegen SC Voorne kunnen wensen. De achterstand op de Brielse koploper van de derde klasse D bedraagt weliswaar nog altijd zeven punten, maar wie zegt dat SC Voorne na de winterstop net zo ongenaakbaar zal zijn als ervóór.....

*Het was niet zo mooi, maar dat intresseert me geen lor,* glunderde trainer John Corver van oor tot oor. *Simonshaven had de 1-0 verdiend, daar ben ik eerlijk genoeg in. Na een schot van Patrick (Versluis,red.) en een kopbal van Lennaert (van Kalker,red) scoorde Patrick dan toch de 0-1 en dat bleek het keerpunt in de wedstrijd. Het was spijtig dat Lennaert te laat kwam, dat kostte hem zijn basisplaats, maar hij blijft een handenbinder. We zullen tegen Voorne echter wel beter moeten spelen. Maar als we voor een verrassing kunnen zorgen, en waarom ook niet, dan wordt het misschien toch weer spannend.*
SV Simonshaven creërde zich in een gelijkopgaande eerste helft de betere kansen. De mooiste kans was echter voor Patrick Versluis, maar de Rozenburger peerde binnen(!) de vijf-meterlijn een ragfijne voorzet van Wim Reitzema over het doel. Tien minuten vóór rust was de thuisclub wel héél dicht bij de openingstreffer, maar de uitblinkende doelman Michael Kruize keerde eerst een rake kopbal van Arno Beker en bleef een minuut later de situatie meester in een oog-in-oog gevecht met Michael van Roon.

Knappe reddingen
In de tweede helft kreeg de veste van Rozenburg het zwaar te verduren, maar ook nu hield doelman Kruize zijn ploeg met knappe reddeingen op inzetten van Mark Biesheuvel en Arno Beker overeind. Nadat aan de andere kant Ronald van Zon een kogel van Versluis tot een hoekschop had verwerkt, een kopbal van Lennaert van Kalker van de doellijn werd gekopt, joeg Versluis de bal snoeihard tegen het garen: 0-1. SV Simonshaven drong daarna weliswaar fel aan, maar Ronard Venekamp besliste het duel na een dubbelpass met Van Kalker: 0-2.
*De overtreding op Mark (Biesheuvel.red.) was het breekpunt in de wedstrijd,* uitte verliezend trainer Bert van de Lijn zijn teleurstelling. *Hij werd gewoon (door Sander Bosveld red.) uit de wedstrijd geschopt, maar die scheids, die overignes goed floot, deed het af met geel waar rood op zijn plaats was geweest. Met Mark raakten we toch een aanvaller van formaat kwijt en dat doet zeer. Min ploeg heeft veel strijd geleverd, maar de kansen hebben we niet benut. Kijk, we zijn wel koptsterk, maar fysiek komen we te kort. Bij de 0-1 werd de keeper gewoon de goal ingedrukt, maar er werd niet tegen opgetreden. Wij hadden deze wedstrijd kunnen winnen, dan hadden we aardig bijgebleven. Daarom is het extra zuur voor de jongens.*

SV Simonshaven - Rozenburg 0-2 (0-0)
70. Versluis 0-1, 90. Venekamp 0-2

Scheidsrechter Opdam uit Zoetermeer gaf geel aan Wesley Bouman (van SV Simonshaven), Sander Bosveld en Wim Reitzema (van Rozenburg).