Duel met Rozenburg vlak voor tijd bij 3-1 voorsprong gestaakt.

Het ging er soms stevig aan toe in Hoogvliet:
RHS-speler Martijn Kruyt (l) in fel duel met Rozenburg spits Lennaert van Kalker. Foto Cor Vos

Door Barry Brandenburg
Rotterdam -
Wat voor Rijnmond Hoogvliet Sport en Rozenburg een mooie afsluiting voor de winterstop had moeten worden, liep uit op een sof. Het duel in de derde klasse D werd bij een 3-1 voorsprong voor RHS in de 38ste minuut gestaakt door de arbiter Bram den Hartog. Na een vermeende elleboogstoot van Rozenburg invaller Jamal Abdalla op RHS'er Kevin Bleyenberg, besloot de Oud-Beijerlander dat de maat vol was. Dit tot ontsteltenis van beide clubs. De arbiter had namelijk niet laten merken dat het deze kant op zou kunnen gaan.

Den Hartog was echter vastbesloten. *Ik vond dat ik de boel niet verder moest laten escaleren.* Een afkoelings periode behoorde ook niet tot de mogelijkheden. *De sfeer was te grimmig geworden. Er gebeurden teveel dingen achter mij rug en dat vond ik geen gezonde basis om nog verder te gaan,* aldus Den Hartog.
Zowel RHS-trainer Cor Barendrecht en als zijn Rozenburg-collega John Corver was het daar niet mee eens. *Dit is de weg van de minste weerstand. We moesten nog zeven minuten voetballen en hij had niet laten blijken dat hij tot dit besluit zou komen,* vonden de beide coaches.

De wedstrijd begon zaterdagmiddag nog zo kolderiek tussen de nummers twee en drie. Na vier minuten kopte RHS-verdediger Francis van Stee een vrije trap van Rozenburger Oktay Erad in eigen doel: 0-1. Drie minuten later trok de thuisploeg alweer gelijk, ditmaal geholpen door de Rozenburg defensie. Rozenburg-keeper Michael Kruize speelde de bal op Erik van de Ridder. Zijn terugspeelbal was echter te kort, waarna de toegesnelde RHS-aanvaller Leon Pols de bal in het lege doel schoof.

Tweeling
Vanaf dat moment nam de thuisclub onder leiding van de eeneiige tweeling, Maikel en Patrick Lenselink, het heft in handen. De broers die samen met Leon Pols voor de ervaring in de zeer jonge ploeg zorgen, name het team door hun gedreven manier van spelen bij de hand. De 'jonkies' in het team van de thuisploeg konden zich gaandeweg de wedstrijd steeds meer ontplooien. In de 25ste minuut was de 19-jarige aanvaller Richendel Petrona, dicht bij een treffer. Zijn vlammende schot ging rakelings naast.

Na de theepauze trok de thuisclub de lijn door van de eerst helft. Na acht minuten gaf Rijnmond Hoogvliet Sport de eerste waarschuwing. Na een steekbal van Maurice Lege stuitte Pols op doelman Kruize. Diezelfde Pols was tween minuten later wel doeltreffend. Uitblinker Maikel Lenselink kon na goed doorjagen Erwin van Bennekom met een prima pass bereiken, de 19-jarige van Bennekom behield het overzicht en bood Pols de kans om de tweede goal binnen te schuiven:2-1.
De derde treffer van RHS in de slotfase zorgde wel voor comotie. Bij een stevig duel tussen Petrona en Kruize, waar de arbiter ook voor een overtreding had kunnen fluiten, bleef de doelman geblesseerd op de grond liggen. De vrij gekomen bal stelde Petrona in staat de wedstrijd te beslissen:3-1.
Een minuut later besloot Den Hartog echter anders en zal de KNVB moeten beslissen wat het lot van de wedstrijd zal zijn.

Rijnmond Hoogvliet Sport - Rozenburg 3 - 1 (1-1), gestaakt.
4. Van Stee (eigen doel) 0-1