Knipsels ( 1ste-elftal)

25 augustus 2004

Gelezen in het Rotterdams Dagblad
Rozenburg nog niet klaar voor het grote werk
OHVV moet ondanks bekerzege (3-1) waken voor zelfoverschatting


Mario Musteric(l.), hier in duel met Jamal Abdalla, stond met twee goals op scherp bij OHVV.
Foto Wil van Balen/John de Pater

Door Dan Rolandus
Oudenhoorn-
OHVV heeft noeste plannen de status van derdeklasser zo snel mogelijk te herwinnen. Gelet op het vertoonde spel in het districtsbekerduel met Rozenburg gisteravond ziet de toekomst voor de Oudenhoornse vierdeklasser er ook best florisant uit. De formatie van Arie Horstink zegevierde met creatieve voetballers als Remco Wuyster, Nelzon Dias en Wesley Schol in de gelederen in een redelijke wedstrijd aan de kletsnatte Eeweg met 3 - 1 over de zaterdag-derdeklasser.
Met die zege heeft OHVV een goed stap naar de volgende ronde gezet. Daartoe moet aanstaande zondag wel de hindernis Hellevoetsluis (zo), dat Piershil met 7-3 elimineerde,wrden genomen. *We hebben over de hele wedstrijd gezien dik verdiend gewonnen,* meende Horstink. Rozenburg was na Pierhil (7-1 winst red.) en de toernooien om de Farm Frites Bokaal en de Bernisse Cup een goede graadmeter om te kijken waar we nu staan.* *We waren op een gegeven moment even de weg kwijt.* keek de Hellevoetse trainer op het duel terug,*maar we pakten het vervolgens met leuk voetbal weer goed op. De organisatie stond als een huis en dat geeft me een prettig gevoel. Het enige waar we voor moeten waken is zelfoverschatting. De spelers willen het af en toe te mooi doen. Daar heb ik niets op tegen, maar dat mag pas als de stand het in de wedstrijd toelaat. Als team eerst gas geven en afstand nemen, dát wil ik zien. * Hoewel de oudenhoornse vierdeklasser, overigens zonder de geblesseerde Andrew de Ruiter spelend, het betere van het spel had, kreeg Rozenburg toch de eerste mogelijkheden. Maar Lennaert van Kalker, na uitstapjes bij SHO, DOTO en FC Blankenburg weer terug op het oude nest, zag zich een uitstekende kans ontnomen worden door doelman Richard Ockeloen en datzelfde overkwam de doorgebroken Raymon Leijgraaff.

Gevaarlijk
Aan de overzijde kreeg Michael Kruize een gevaarlijk schot vanuit de draai van Jarno van der Wilde niet geheel onder controle, maar de doelwachter van Rozenburg had geluk dat de rebound van Mario Musteric tegen de lat uiteenspatte. Vijf minuten voor rust opende van der Wilde voor OHVV de score (1-0), waarna van Kalker de schade met een uitstekende kopbal weer repareerde: 1-1. In de tweede helft was OHVV opnieuw sterker, maar het lukte Mario Musteric niet drie goede kansen te benutten. Nadat Leijgraaff alleen voor de doelman Ockeloen faalde, joeg Musteric twintig minuten voor het einde in de rebound een kogel van Schol hard tegen het garen: 2-1. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde Musteric de eindstand met een rake kopbal op 3-1. We hebben nog veel werk te doen, constateerde verliezend oefenmeester John Corver. In de eerste helft hadden we afstand moeten nemen en als Raymon die bal bij 1-1 erin jaagt, wordt het een heel andere wedstrijd. Maar geen paniek. Patrick Oosterlee , Patrick Versluis, Farid Bougrine en Sander Bosveld ontbraken. Nee, ik heb het elftal voor tachtig procent bijelkaar. Wanneer iedereen van de partij is, moeten we net als vorig jaar voor de prijzen mee kunnen doen. In de voorgaande wedstrijden zoals tegen Stellendam (4-3 winst, red), CION (9-1 winst, red) en met het bereiken van de finale om de VPR-Trophy heb ik een goed beeld gekregen.*

OHVV - Rozenburg 3-1 (1-1)
40.Van der Wilde 1-0 44.Van Kalker 1-1 70.Musteric 2-1 87.Musteric 3-1
Bijzonderheden
Schiedsrechter Schriel uit Hellevoetsluis liet de spelers vanwege het onweer voor tien minuten inrukken. Jamal Abdalla (Rozenburg) kreeg geel.

OHVV
Oekeloen, Bastien, Sierag, (77.Roskam),Dias, Ketting, Van der Ham, Wuyster, Jalink,(46.Van den Broek, Humpfrey), Musteric, Van der Wilde, (77.Zolak), Schol.
Rozenburg
Kruize, Hokke, (85.Van Vliet), De Ridder, De Widt, Reitzema, Leijgraaf, Adballa, Van Zevenbergen, Venekamp, (65.Selhorst), Heeren, Van Kalker.


Augustus 2004

Gelezen de Schakel
Voor Rozenburg is het seizoen begonnen

Voor de Rood Gelen is de vakantie tijd weer voorbij. Op sportpark West is Rozenburg begonnen aan de voorbereiding van het seizoen 2004/2005. Sparta 2 was al op bezoek en won afgelopen dinsdag met 1-4 van Rozenburg. Natuurlijk kwam die wedstrijd voor Rozenburg te vroeg. Het team van trainer Corver, die aan zijn tweede seizoen begint op sportpark West, had nog maar twee trainingen achter de rug en de profs van Sparta waren alweer enige weken aan de slag. Toch speelde Rozenburg niet onverdienstelijk tegen de Rotterdammers vooral doelman Kruize liet weer eens zien van grote waarde te zijn voor de Rood Gelen. Het enige doelpunt voor Rozenburg werd gescoord door Patrick Versluis die zich een buiten kansje vanaf 11 meter niet liet ontnemen

Afgelopen seizoen was het dan uiteindelijk allemaal net niet gelukt. Rozenburg haalde wel de nacompetitie maar moest, zoals bekend, al in de eerste ronde haar meerderen erkennen in Alexandria ‘66. De teleurstelling was groot maar het vizier werd vanaf dat moment ogenblikkelijk gericht op het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen waarin Rozenburg wederom uitkomt in de 3e klasse D zijn de Rood Gelen toch op voorhand weer één van de betere teams. Er mag dus wat worden verwacht op sportpark West.


John Corver

Het team van trainer Corver dat vorig seizoen 48 punten behaalde, een punten aantal waarmee je makkelijk kampioen kan worden, is vooral in de breedte versterkt. Alleen Arno Oosterhout vertrok en keerde terug naar zijn oude liefde Hekelingen. Als versterking en uitbreiding van de selectie kwamen Bas van Vliet en Pieter Selhorst van de jeugd van Excelsior Maasluis en kwam Leon Hokke van Nieuwenhoorn. Ook keerde er een aantal spelers terug op het oude nest. Lennart van Kalker, Nigel Lourens en Robby Capitein maakte de overstap van sportpark Oost naar sportpark West en dragen dit seizoen dus weer de Rood Gele kleuren. Een shirt dat ze dus al vaker om de schouders hebben gedragen. Maar of Rozenburg op voorhand de gedoodverfde kampioen is moet nog worden bezien. Ook dit seizoen zijn er voor Rozenburg weer een aantal moeilijke tegenstanders. Zo is Heinenoord na een jaartje tweede klasse weer terug in de derde klasse D en ook Rijnmond Hoogvliet Sport is dit seizoen een tegenstander waarbij de winst niet op voorhand vaststaat. Voorne, Simonshaven, NBSVV, Zuidland, Rhoon en GOZ waren ook het afgelopen seizoen ingedeeld bij Rozenburgen zijn dus voor Corver en zijn team geen onbekende. WFB uit Ouddorp is weer terug van een jaartje vierde klasse. De Jonge Spartaan en Zinkwegse Boys zijn nieuw voor de Rood Gelen. Henri Hecker is aan de trainerstaf toegevoegd en neemt, als assistent van John Corver, de leiding van Rozenburg 2 voor zijn rekening. Ook keeperstrainer Hans Verhart is dit seizoen weer verbonden aan Rozenburg. Voordat op 4 september de competitie begint heeft Rozenburg nog een overladen programma af te werken. Dinsdag (3 augustus) komt PFC op bezoek en zaterdag 7 augustus komt het Vlaardingse CION naar sportpark West. Ook staan er nog wedstrijden voor de Amstel Cup en de Voorne Putten Rozenburg Trophy op het programma. Natuurlijk staat ook dit jaar het pretentieuze Petrochem-toernooi op de affiche. Een overzicht:

Dinsdag 27 juli 19.00u Rozenburg 1 - Sparta 2
Zaterdag 31 juli 14.30u Rozenburg 1 - NTVV 1
         
Dinsdag 3 augustus 19.00u Rozenburg 1 - PFC 1
Zaterdag 7 augustus 14.30u Rozenburg 1 - CION 1
         
Donderdag 12 augustus 19.00u Rozenburg - Stellendam
      ZwaluwenVl. - Voorne
Zaterdag 14 augustus 14.30u Stellendam - ZwaluwenVl.
      Voorne - Rozenburg
         
Dinsdag 17 augustus 19.00u Rozenburg - Hellevoetsluis (zon)
Zaterdag 21 augustus 12.00u VPR-Trophy  
         
Dinsdag 24 augustus 18.45u OHVV - Rozenburg
Zaterdag 28 augustus 14.30u Rozenburg - Piershil
         
Zaterdag 4 september   start competitie  

Het Petrochem-toernooi is dit jaar sterk bezet. Zo zijn Stellendam, Zwaluwen Vl. en Voorne de tegenstanders van Rozenburg. De wedstrijden tegen Hellevoetsluis (zon), OHVV en Pieshil worden gespeeld in het kader van de Amstelcup. Tenslotte moet Rozenburg het toernooi om de VRP Trophy opnemen tegen Nieuwenhoorn, Simonshaven en Botlek.

Er staat dus bij Rozenburg nog heel wat te gebeuren voor uiteindelijk op 4 september de competitie weer begint. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd de website van Rozenburg raadplegen. WWW.vvrozenburg.nl


Terug naar het overzicht