v.v.Rozenburg

     
 
Knipsels ( 1ste-elftal)

Mei 2004

Gelezen in het Rotterdams Dagblad (sport)
Arie Oosterhout terug op oude nest
Goaltjesdief verruilt Rozenburg voor eerste liefde Hekelingen

'Ik heb me nooit écht bassisspeler gevoeld,'zegt Arie Oosterhout over zijn vertrek bij Rozenburg.'Aan de andere kant was het ook geen dramaseisoen, want ik heb toch behoorlijk wat gespeeld en heb er ook nog aardig wat ingeschoten.' (foto John de Pater)

door Arie Bevaart
Spijkenisse –
Hij kon zich er niet bij neerleggen. Trainer John Corver gaf de voorkeur aan het koppel Karsten/Koole en dat betekende dat zijn rol werd beperkt tot die van pinchhitter. Natuurlijk, zeker na het vertrek van Dennis Karsten naar Australië speelde hij zijn wedstrijden, maar Arno 'Arie' Oosterhout kreeg afgelopen seizoen bij Rozenburg nooit het idee een zekerheidje als basis te zijn. Daarom heeft de aanvaller ervoor gekozen terug te keren naat zijn oude liefde Hekelingen. Vorig seizoen was zijn seizoen. Oosterhout voelde zich bij Hekelingen op een zijspoor beland en besloot bij SCO'63 de draad van zijn carrière weer op de pakken. De Spijkenisser derdeklasser leunde zwaar op zijn sleurende, bikkelende en scorende frontsoldaat. Té zwaar, want debuterend hoofdtrainer Koutstaal zakte met zijn ploeg naar de vierde klasse. Oosterhout had zijn naam echter gevestigd als een nimmer verzakende goaltjesdief en sleepte een transfer naar Rozenburg in de wacht.

Van dé aanvalsspil op sportpark Oostbroek naar één van de aanvallers op sportpark West -de overgang naar de zaterdag-derde-klasser vergde enige (mentale) aanpassing van Oosterhout. "Als meteen vanaf het begin stond ik er niet altijd in," kijkt de 24-jarige spits terug. "Ja, als er jongens niet waren, kwam ik in beeld. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven om weg te gaan. Ik heb al in de winterstop aangegeven dat ik altijd wil spelen en als dat bij Rozenburg niet kon, dan maar bij een ander club."

Keuze
Oosterhout vindt achteraf niet dat hij met Rozenburg een verkeerde keus heeft gemaakt, of met John Corver een verkeerde trainer heeft getroffen. "Nee, als speler moet je eerst naar jezelf kijken," zegt hij. "Ik had zelf wel eens het gevoel dat ik goed had gespeeld en dat ook van de toeschouwers hoorde, maar dan werden er door de trainer kennelijk toch weer andere dingen van me verwacht. Nee ik heb me nooit écht basisspeler gevoeld. Aan de andere kant was het ook geen drama seizoen, want ik heb toch behoorlijk wat gespeeld en heb er nog aardig wat ingeschoten."
Het was niet vanzelfsprekend toen Oosterhout eenmaal had besloten Rozenburg te verlaten en dat hij zijn hobby in de Sportpolder zou voortzetten. "Nee, ik heb afgewacht wat er op me afkwam," licht de aanvaller toe.
"Hekelingen had vorig seizoen al tussen neus en lippen laten weten dat ik welkom was. Voor mezelf had ik ook wel zoiets dat ik er ooit zou terugkeren, maar niet zó snel. Rijnmond Hoogvliet Sport was ook in de picture ja, maar bij Hekelingen had ik een beter gevoel." "Bovendien,"gaat hij verder, "woon ik op twee minuten van het complex. Ik pak voortaan mijn tas en fiets en ben er zo. Nu moest ik vanuit mijn werk haasten en had ik bijna geen tijd om te eten."
Met het vertrek van spits Clyde Chan-Jon-Chu, die samen met zijn maatje Cesar Lopes volgend seizoen bij WRW actief zal zijn, kon trainer Henk van der Horst ook wel een 'nieuwe'goalgetter gebruiken. "Je krijgt natuurlijk nergens de garantie voor een basisplaats," laat hij weten. "Ook bij Hekelingen lopen geen kleine jongens rond. Maar in principe ben ik gehaald als diepste spits en moet ik ze erin prikken."

Speelstijl
De (f)rommelaar verwacht met zijn speelstijl bij Hekelingen beter tot zijn recht te komen. "Rozenburg speelde toch wat behoudend," blikt Oosterhout nog even terug." Dat vereiste snelle jongens voorin en jongens die vanaf het middenveld snel bijsluiten. Maar daar liggen mijn sterke punten niet. Ik pas beter in een aanvallender concept met twee , drie spitsen. Hekelingen speelt toch vaak op de helft van de tegenstander en dat ligt mij beter."
Hij heeft er zin in zijn ietwat geschonden blazoen weer op te poetsen. "Ik wil gewoon weer een heel seizoen voetballen, zoals bij SCO," sluit hij af. "Met de juiste mensen om me heen moet ik er zestien, zeventien kunnen intrappen. Bovendien ben ik in de senioren nog nooit kampioen geworden, dus dat wil ik ook wel eens meemaken. Deze overstap is voor honderd procent zeker. Ik ben hier 17jaar lid geweest en dan blijft het toch je club."


Mei 2004

Gelezen in: Maasstad (sport)
Rozenburg sneuvelt in nacompetitie
Trainer Corver: ,,Toch kan hier iets moois groeien’’

John Corver: 'ik kan hier bij Rozenburg werken zoals ik dat wil
en dat is me heel veel waard'.
(foto Rob Kamminga)

door Jan Schoonen
HOOGVLIET –
Voetbalvereniging Rozenburg kan promotie naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal op haar buik schrijven. Nadat de roodgele formatie een week eerder tegen het Rotterdamse Alexandria ’66 op eigen complex niet verder was gekomen dan een 1-1 gelijkspel, leed het afgelopen zaterdag een 1-0 nederlaag, waarmee een abrupt einde kwam aan de nacompetitie. Wat resteert is een seizoen zonder prijzen, want zelfs de deelname aan de nacompetitie had de ploeg van trainer John Corver niet met een periodetitel afgedwongen. ,,We kunnen nog de VPR-bokaal winnen, maar dat beschouw ik niet als een prijs’’, mokt Corver een dag na de nederlaag in Rotterdam. ,,Uitschakeling door Alexandria hebben we zelf op ons geweten’’, zegt hij. ,,In de thuiswedstrijd hebben we het laten liggen. Akkoord, Alexandria is een goede ploeg, maar wij hadden er de eerste wedstrijd meer van moeten maken. We begonnen slap aan de wedstrijd, herstelden ons pas in de tweede helft. Toen kregen we kans op kans. Pas een minuut voor tijd maakten we gelijk. Ik baalde stevig van dat resultaat en ben een hele week boos geweest op mijn spelers, ook om die eerste helft.

Zaterdag moest ik het doen zonder Patrick Oosterlee, Farid Bougrine en Patrick Versluys, een heel belangrijke spil op het middenveld. En zonder mijn voorhoede. Danny Koolen was er niet bij, Dennis Karsten zit in Australië; ik had alleen de beschikking over Arie van Oosterhout en dat is maar een halve spits. Verdedigend hebben we het niet weggegeven. Achterin zit het wel snor. We hebben de minst gepasseerde achterhoede van de derde klasse, maar we scoren gewoon te weinig. De problemen liggen in de voorste lijn. Ook zaterdag weer. Noodgedwongen speelde Ronard Venekamp als spits, maar dat is hij niet. De jongens hebben zaterdag wel de hele wedstrijd met inzet gespeeld, maar meer zat er niet in’’, berust Corver. ,,De laatste twaalf wedstrijden van de competitie speelden we al niet goed’’, vervolgt hij. ,,We wonnen echter wel en dat is ook een kunst op zich. Je kunt wel streven naar winnen met mooi voetbal, maar na een paar weken zijn de mensen toch vergeten hoe je de winst behaald hebt. Slechts de zege blijft hangen. Wij haalden in het reguliere seizoen 48 punten en worden in de nacompetitie uitgeschakeld door een ploeg die in haar klasse slechts 36 punten heeft gehaald. Dat is zuur.’’

Corver is er de man niet naar om nu bij de pakken neer te gaan zitten. Hij belooft zijn schouders er komend nog meer onder te zetten, want Rozenburg moet naar de tweede klasse, dat vindt hij zelf ook. ,,In die tweede klasse voetbal je makkelijker’’ weet hij. Hoe hij dat bij Rozenburg wil bewerkstelligen, daarover heeft hij een uitgesproken mening. ,,Rozenburg staat op een tweesprong en het bestuur zal moeten beslissen welke weg ingeslagen wordt,’’ meent Corver. ,,Je kunt kiezen om geforceerd promotie naar de tweede of eerste klasse na te streven. Dan ga je terug naar oude tijden. Je haalt dan spelers, die je moet betalen en je gaat dus mee met de gekte in de voetbalwereld. Als je eens wist hoe hoog sommige spelers waarmee we praten, in de boom gaan zitten. Welke eisen ze op tafel leggen. Moet je spelers binnenhalen, die na een of twee jaar alweer verkassen naar een andere vereniging, omdat ze daar meer kunnen verdienen?

Kiest Rozenburg daarvoor? Wil het dit? Of kiest het een ander scenario? Investeer je in de toekomst en stel je een goede jeugdtrainer aan, die de talentvolle jeugd, die hier zeker aanwezig is, klaarstoomt voor het eerste? Ik ben van mening dat Rozenburg het op die laatste manier moet aanpakken. In de B-jeugd lopen een paar vorstelijke talenten rond en ook A-speler David Heere, die zaterdag nog 25 minuten heeft meegespeeld, heeft aanleg. Ik ben van plan hem volgend seizoen bij de selectie te halen, kijken of hij dat aankan. Hoe hij daarmee omgaat. Met Lennart van Kalken, Bas van Vliet en nog enkele andere nieuwe spelers, die hier graag willen komen voetballen en niet belachelijke eisen aankomen, staat er volgend jaar een goede groep. Die hadden we nu ook wel, maar ik vind toch dat zeker de helft van mijn spelers de laatste seizoenshelft onder hun kunnen heeft gespeeld. Het was een seizoen van ups en downs. Het was niet gelijkmatig genoeg.

We speelden de eerste zes, zeven wedstrijden de sterren van de hemel. Daarna zakte het in, hoewel ik bovenop mijn spelers bleef zitten. Ik ben niet gemakkelijk voor ze en scheld ze soms helemaal verrot. Ik eis veel van hen en probeer er alles uit te halen. Als ze willen presteren, moet er alles uit de kast gehaald worden. Ik ben van mening dat mijn aanpak wel degelijk werkt, maar ik denk ook dat mijn spelers na twee jaar toe zijn aan een trainer met een andere aanpak. Zoals ik nu werk met de spelers, kan het. Ze pikken het goed op, maar voor sommigen eis ik misschien wel het onmogelijke. En hoe lang werkt deze aanpak? Hoe lang zit er rek in? Op een gegeven moment zal het niet meer werken, dat weet ik zeker. Dan gaan sommige spelers zich aan mij lopen ergeren. Daarom vind ik dat twee jaar werken bij een vereniging genoeg is.

Begrijp me goed; hoewel we de promotie naar de tweede klasse hebben misgelopen, heb ik het bij Rozenburg geweldig goed naar mijn zin. De technische staf is oké, ik heb een goede leider, een goede grensrechter en het bestuur loopt me niet voor mijn voeten. Ik kan hier werken zoals ik dat wil en dat is me veel waard. Als het bestuur besluit om te gaan werken aan een opbouw vanuit de jeugd, als jonge spelers goed voorbereid worden op het eerste elftal, als er dus geïnvesteerd wordt in de jeugdopleiding, dan kan er op sportpark West in de nabije toekomst iets moois groeien. Dat weet ik zeker. Wie weet word ik bij Rozenburg in de toekomst dan wel jeugdcoördinator’’, lacht Corver. ,,Dat lijkt me een mooie uitdaging’’, besluit hij.


Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Alexandria'66 rekent af met Rozenburg
Trainer Gerard Geerders: 'Weg in de nacompetitie is nog lang'.


Het beslissende moment bij Alexandria'66 - Rozenburg. Doelman Michael Kruize weet de eerste inzet van Alexandria's Michael Groeneweg -hier op de huid gezeten door Wesley de Widt- nog enigzins tegen te houden,maar de aanvaller frommelt de losgelaten bal daarna alsnog in het doel:1 - 0 (foto Michel Bierhuizen/Cor Vos)

Door Volkert van der Krol
Rotterdam-
Met een sprint over driekwart van het veld vierde Michael Groeneweg zijn beslissende treffer tegen Rozenburg. De Alexandria'66-aanvaller verkeerde in een extase na de 1 - 0 in de laatste seconde van de offiële speeltijd. Alsof de promotie al binnen was."Maar de weg in deze nacompetitie is nog lang," besefte zijn trainer Gerard Geerders.

Met de overwinning schudde Alexandria'66 het taaie Rozenburg -het eerste onderlinge duel eindigde in 1-1- van zich af. De Rotterdammers beginnen zaterdag aan het tweeluik met de Zwervers. Bij winst wacht op 5juni de finale van de nacompetitie, met als inzet een ticket voor de tweede klasse. De verliezer krijgt op 12juni nog een herkansing tegen de verliezer van de andere nacompetitiefinale in de derde klasse van WestII.

Aan al die bespiegelingen wilde het jeugdigeteam van Alexandria'66 zaterdag logischerwijs nog even niet aan denken. Met het zingen van een sinterklaasliedje vierden de spelers hun feestje."Dit is een dik verdiende zege,"vond Geerders. "Rozenburg kwam alleen voor de counter."
Zijn collega John Corver had echter een heel andere mening. "Deze nederlaag terecht? Schei uit man. Wij hebben de beste kansen gehad. Of Rozenburg dan de zege verdiende? Dát zeg ik toch niet. Beide ploegen hadden recht op de overwinning,"aldus de oefenmeester van de bezoekers.

Het kwartje had namelijk ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. Rozenburg kreeg voor rust één mogelijkheid, maar dat was wel meteen de beste. Sander Bosveld kon een mislukt schot van Arno Oosterhout zo achter Alexandria'66-doelman Danny de Zwart schieten, maar de verdediger produceerde niet meer dan een zwak rollertje. Maar om nou op basis van een paar goede kansen -die kreeg Alexandria'66 ook- de zege of een gelijkspel te claimen, gind te ver. Er was zaterdag immers slechts één ploeg die wilde voetballen: Alexandria'66. Het joeg Rozenburg vanaf het eerste fluitsignaal op en ontregelde met succes de opbouw van de opponent, die zich op eigen helft terugtrok. "Rozenburg heeft best een voetballende ploeg, maar liet dat nu niet zien. Het heeft zich zeker na de eerste wedsrtijd achter de oren gekrabt," veronderstelde Geerders. Corver bevestigde dat; "Ik was geschrokken van de snelheid waarmee ze eruit konden komen."
Alexandria'66 deed zaterdag aanvankelijk te weinig met zijn overwicht. De Rotterdammers bleken vooral met schoten van uit de tweede lijn gevaarlijk, maar Robin van der Pluim, Angelo Kerasvopoulus en Rick van der Pols schoten net over of naast. Bovendien gaf de sterke doelman Michael Kruize bij doelpuntpogingen van Alex van Diesen en Van der Pluijm geen krimp.

Na de pauze dook Alexandria'66 vaker op voor het vijandelijke doel. Na een kwartier knalde Michael Groeneweg -bediend door Mitch Hoeneveld- snoeihard op de lat. Daarna misten achtereenvolgens Hoeneveld (naast) Van Diesen (zijnet) en NathanRutjes, de beste man van het veld, raakte na een fantastische solo , door het publiek met applaus beloond, uit balans en schoot voorlangs. Uit het niets kreeg ook Rozenburg nog een mogelijkheid. Raymon Leijgraaff kapte zich knap vrij , maar zijn inzet ging via de lat over.

In de slotseconde van de officiële speeltijd kreeg Alexandria'66 waar het recht op had. Op aangeven van Sjoerd Hagemeijer, brak Michael Groeneweg door die vervolgens in twee instanties de ball in het doel frommelde. In blessure tijd ontsnapten de Rotterdammers aan de gelijkmaker. Ternauwernood redde de uitstekend keepende De Zwart een schot van Rozenburg -invaller David Heere, die kort daarvoor al rakelings over schoot.
"M'n spelers willen alles alles voetballend oplossen. In de competitie hebben we ons daardoor een paar keer vergaloppeerd. Soms moeten ze de bal gewoon over de metro schieten." stipte Geerders een manco aan. "Groot pluspunt is dat we ongeschonden uit de strijd zijn gekomen. De selectie is nu bijna compleet." De oefenmeester deed daarna nog een beroep op Corver om de geheimen van De Zwervers , dat dit seizoen in dezelfde afdeling als Rozenburg speelde, prijs te geven. "Zet een mannetje op Brian Pereira,"fluisterde die hem in. Alexandria'66 én Pereira zijn gewaarschuwd.

Alexandria'66 - Rozenburg 1-0(0-0)
90.Groeneweg 1-0
Bijzonderheden
Arbiter Hol gaf geel aan Jamal Abdalla, Ronard Venekamp
en Robert van Zevenbergen (allen Rozenburg).

Alexandria'66:
De Zwart
Van der Pluijm
Berkhout
(55.Khandi)
Rutjes
Wouden
Kerasavopoulus
Hagemeijer
Van der Pols
Hoeneveld
Van Diessen
Groeneweg

Rozenburg:
Kruize
De Widt
Van de Ridder
Bosveld
(65.Van Dop)
Reitzema
Abdalla
Leijgraaf
Venekamp
Erad
Oosterhout
Van Zevenbergen
(69.Heere)


Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Afscheid *in stijl* voor Hellevoetsluis
Rozenburg geeft hekkensluiter laatste zetje naar de vierde klasse: 0 -3


Hellevoetsluis-aanvoerder Patrick Bekkenutte zoekt het hogerop.
Rozenburger Oktay Erad is de bal kwijt. (foto John de Pater)

Door Gerard Vonk
Hellevoetsluis-
Voetbalvereniging Hellevoetsluis kent een ongekend zwart seizoen, want nadat vorige week *de zondag* afdaalde naar de derde klasse was het nu ook *de zaterdag* dat degradeerde. Door een 0-3 nederlaag in het streekduel met Rozenburg zakt het elftal van trainer Jan van Pelt naar de vierde klasse. Bij de formatie van John Corver voedde de *driepunter* het geloof dat zij dadelijk in de nacompetitie hoge ogen kan gaan gooien.

*Ja, het is gebeurd,* berustte Van Pelt in het onvermijdelijke. *We zijn weer vierdeklasser. Vanmiddag was het wel een geflatteerde uitslag, want tot tien minuten vóór tijd was het verschil tussen ons en de nummer twee niet te zien. Maar we hebben niets te zeggen, want we hebben de kansen niet benut. Dat is in feite de rode draad van dit seizoen. Daardoor hebben we nogal wat wedstrijden met maar één treffer verschil verloren. Nu staan we met lege handen en dat doet zeer!*

De streekgenoten waren lange tijd op het *springkussenveld* aan de Brielsestraatweg gelijkwaardig. De met meer techniek behepte bezoekers vervielen nogal eens in nonchalant en slordig spel, waardoor Hellevoetsluis eigenlijk vrij eenvoudig op de been bleef. Daarbij kreeg spits Sidney van den Ende over de gehele wedstrijd gezien een zestal kansen, maar zijn spel en afronding waren kenmerkend voor het Hellevoetsluis van dit seizoen, namelijk *net niet*. Een treffer bleef daardoor uit.

Kort na de hervatting belandde een inzet van Robert-Jan Dekker op de bovenkant van de Rozenburgse lat, waarna Jamal Abdalla een minuut later aan de ander zijde zich wél trefzeker toonde 0-1. De Hellevoeters legden zich niet neer bij de naderende ondergang en streden tot tien minuten vóór tijd voor een beter resultaat. Het baatte niet, waarna Danny Koole met twee treffers de einduitslag op het scorebord bracht: 0-3.

*Eigenlijk mag ik het niet zeggen, maar het was vanmiddag een wedstrijd van niets, want Hellevoetsluis geloofde er niet meer in,* keek Corver op de winstpartij terug. *Maar goed, de nacompetitie is binnen en we gaan voor promotie. Over ons spelben ik maar met perioden tevreden, want na de 0-1 mogen we natuurlijk nooit meer zo weggedrukt worden. Dat was belachelijk, ook al werd Hellevoetsluis nooit échte gevaarlijk.*

Hellevoetsluis - Rozenburg 0-3(0-0)
53.Abdalla 0-1
83.Koole 0-2
86.Koole 0-3
Bijzonderheden
Arbiter Schaafsma uit Hoek van Holland gaf geel aan de Hellevoeters Cemal Kuçukkiper en Patrick de Nekker en de Rozenburger Farid Bougrine.
Bij Rozenburg ontbraken de geblesseerden Wim Reitzema en Patrick Versluis.

Hellevoetsluis:
Bakker
Van der Jagt
Bekkenutte
De Jong
Kuçukkiper
Van der Veld
De Nekker
(68.Bazen)
Den Brinker
(79.Nieuwland)
Dekker
Scheffers
(53.Van Spronsen)
Van den Ende
Rozenburg:
Kruize
De Widt
Van de Ridder
Bougrine
Oosterlee
Abdalla
Leijgraaf
Erad
Van Zevenbergen
(71.Venekamp)
Oosterhout
Koole



Terug naar het overzicht