v.v.Rozenburg

     
 
Knipsels ( 1ste-elftal)

TOPCOACH uitslagen spelweek 20 (8 maart 2004 t/m 14 maart 2004)

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
TOPCOACH WINNAAR KRITISCH OP VAN MARWIJK

Rob Hertog(Rozenburg) heeft het weekklassement in TOPCOACH gewonnen. "Het streelt mijn ego dat ik de hoogste score heb. Maar in TOPCOACH kun je een elftal kopen, iets wat in het echte voetbal niet mogelijk is. Kijk maar naar Chelsea, ondanks die Russische voorzitter lukt het daar ook niet. Ook bij Feyenoord stoort me dat. Van Marwijk vind ik niet kundig en ik heb een aantal trainingen van hem bezocht", aldus een zeer openhartige Hertog.

WEEKKLASSEMENT
1. Rob Hertog (Rozenburg) 31 pnt.

Winnend team:
Van Fessem (Vitesse) 4
Van Wonderen (Feyenoord) 0
Edman (SC Heerenveen) 0
Mathijsen (Willem II) 5
Leiwakebessy (NEC) 0
Van der Vaart (Ajax) 6
Tanghe (FC Utrecht) 3
Diba (NAC Breda) 4
Kezman (PSV) 0
Redan (Roda JC) 3
Anastasiou (Ajax) 6.





23 februari 2004

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Smitshoek de lachende derde........
Rozenburg en SC Voorne bewijzen koploper met gelijkspel een dienst: 2-2


Ronard Venekamp (9) probeert zich langs Eric Majenburg (6) en
de gevallenJeroen Hooft te wurmen.     (foto John de Pater)

Door Gerard Vonk
Rozenburg-
De winnaar stond uiteindelijk niet op het veld, maar zat op de tribune. Tussen het plubliek op sportpark West, dat een spannende pot voetbal kreeg voorgeschoteld, bevond zich namelijk een delegatie van Smitshoek. Tot genoegen van de koploper eindigde de derby tussen de nummers twee Rozenburg en drie SC Voorne van de derde klasse D op de valreep in een remise: 2 - 2. De achterstand van de achtervolgers is daardoor opgelopen tot respectievelijk zeven en negen (verlies)punten.

*Spijtig dat die goal nog valt,* betreurde Rozenburg-trainer John Corver de late Brielse gelijkmaker. *De scheidsrechter kón die pingel geven, maar zuur was het wel. Beide ploegen speelden om te winnen en lieten de defensie open waardoor er kansen kwamen. Oktay Erad hade de winnende treffer voor ons nog kunnen scoren. Maar hij speelde sowieso niet gelukkig, wan thij was ook bij onze twee tegentreffers betrokken.*

Op de zandvlakte van sportpark West kwamen de bezoekers al in de vijfde minuut op voorsprong. Goed doorzetten van Pim Louer bracht Frank Bronsgeest in kansrijke positie met als resultaat de 0-1. Rozenburg was aan zet en had voordurend rekening te houden met de op de counter loerende tegenstander. SC Voorne benutte de geboden ruimte echter onvoldoende. Spelverdeler Ivo Baumann miste de finesse om het rappe spitsenduo Bronsgeest/Louer van bruikbare aanvoor te voorzien.
De thuisloeg kreeg gedurende zijn offensieve daden twee mogelijkheden. Een inzet van Ronard Venekamp belandde op de buitenkant van de paal en rond het halfuur was het Patrick Versluis die op het randje van buitenspel vrij voor doelman Johan Bravenboer verscheen en deze behendig omspeelde : 1-1. Kort vóór rust waren zowel Bauman als Sander Arkenbout dichtbij een nieuwe Brielse voorsprong.
Ook na de hervatting was SC Voorne het gevaarlijkst, maar bleef bij de afronding in gebreke. Dat brakkkkk de gasten bijna op. De behendige maar veel te weinig op de voorgrond tredende middenvelder Jamal Abdalla slalomde drie minuten vóór tijd de Brielse 'zestien'binnen en schoot knap binnen: 2-1 .
In de hectische slotfase kreeg SC Voorne toch nog waar het recht op had. De ongelukkig spelende Erad haakte Eric Majenburg bij een scrimmage in het strafschopgebied met een pingel als gevolg. Aanvoerder Jojan van Dokkum scoorde (2-2), waarna zowel Rozenburg als SC Voorne nog een mogelijkheid kreeg de stand alsnog in eigen voordeel om te buigen.
*Het was spannend waarbij het venijn in de staart zat,* vond de alsnog opgeluchte SC Voorne-trainer Evert Trouw. *Toen Rozenburg uit zo'n beetje de eerste kans na rust scoorde, dacht ik; 'Het zal toch niet gebeuren....' Maar goed, op de valreep pakken we een verdiend punt. We hebben genoeg kansen gekregen, maar het schort aan de afronding en daarbij spelen we het niet altijd even goed uit."

Rozenburg -SC Voorne 2-2(1-1)
5.Bronsgeest 0-1
31,Versluis 1-1
87. Abdalla 2-1
90. Van Dokkum (strafschop) 2-2.
Bijzonderheden
Scheidsrechter Ouwens uit Ridderkerk gaf geel aan de Rozenburgers Farid Bougrine, Oktay Erad en Arie Oosterhout en de Briellenaren Jojan Van Dokkum en Joost Faasse. Bij de thuisploeg ontbrak Danny Koole (op wintersport) en bij SC Voorne Dennis Alders (geschorst).

Rozenburg:
Kruize
Oosterlee
Bougrine
Bosveld
(57. Van de Ridder
Reitzema
Abdalla
Leijgraaf
Versluis
Erad
Oosterhout
(69. Van Zevenbergen
Venekamp
Voorne:
Bravenboer
Faasse
Van Dokkum
Hooft
Schriek
Majenburg
Baumann
(62. Langton
Arkenbout
Westmaas
Bronsgeest
Louer
 

26 januari 2004

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Zuidland de kansen, Rozenburg de punten.
Derby op sportpark Groot-Nibbeland krijgt een gelukkige winnaar: 0-1


Erik van de Ridder hield met enig geluk zijn verdediging dicht tegen Zuidland.
John Stougje en Jasper Poortvliet zitten de Rozenburg-aanvoerder op zijn huid.
(foto John de Pater)

Door Rik Bakker
Zuidland-
De teleurstelling droop na afloop van de nipt verloren (0-1) derby tegen Rozenburg van het gezicht van Zuidland-trainer Arie Horstink. “Zo’n uitslag verdienen we gewoon niet,”aldus Horstink. “Vijf honderd procent kansen hebben we gehad. Drie voor rust en twee in de tweede helft. En dan krijgen die gasten één kans en die duwen ze erin. Nee, ik gun Rozenburg het beste, maar dit is een pisoverwinning.”

“We speelden inderdaad slecht,”erkende ook Horstink collega John Corver. “Maar als Zuidland de kansen niet benut mag je het ons niet kwalijk nemen dat wij het wel doen. We hebben na rust risico genomen. Ik wisselde mijn verdediger Patrick Oosterlee in voor een extra aanvaller. En ik moet zeggen dat Arie Oosterhout ook direct voor dreiging zorgde. Ja, na onze coal heb ik de boel achterin weer dicht getimmerd.”Zuidland speelde eergisteren op sportpark Groot- Nibbeland naar omstandigheden een goede wedstrijd. Zonder de al bijna twee maanden afwezige Daniel van de Stel (liesblessure) en in de aanloop naar de derby in de derde klasse D met Rozenburg aan zijn knie geblesseerde Remco Roukema en topscoorder Arie van Sintmaartensdijk (botscheurtje in zijn enkel) creëerde de thuisclub toch meer dan genoeg kansen

Kansloos
Ook doelman Michael Kruize zou kansloos zijn geweest op de kogel die Erik Warming na een klein kwartier rakelings naast de Rozenburgse paal joeg. Kort daarop kreeg Kruize een steenhard schot van John Stougje niet onder controle, maar kon de doelman nog net zijn hand achter de rebound van de toegesnelde Jasper Poortvliet krijgen. Ook een streep van Martijn van Altena werd door Kruize nog net over de doellat getikt. Op slag van rust haalde Sander Bosveld een inzet van Poortvliet van de doellijn weg. In de tweede helft leek de straffe tegenwind Zuidland niet te deren. Al na twee minuten manoeuvreerde René van Meurs met een diepe bal Erik Warming in vrije scoringspositie, maar oog in oog met Kruize miste de Zuidlandse vleugelspits. En een kwartier later kreeg Warning zijn tweede droom kans, maar miste. Kort na het inbrengen van invaller Arie van Oosterhout zocht en vond Erik van de Ridder met een lange bal de opening op rechts. Daar bracht Patrick Versluis, die al na enkele minuten de enige kans voor Rozenburg in de eerste helft had gekregen, de bal voor het Zuidlandse doel, waar gouden wissel Oosterhout klaar stond om de bal achter de Zuidlandse doelman Joris Tuink te tikken: 0-1. Die klap kwam Zuidland nooit meer te boven.

Zuidland-Rozenburg 0-1(0-0)
75.Arie Oosterhout
Bijzonderheden
Arbiter Slootweg uit Maassluis hoefde geen kaarten te trekken. Dennis Karsten speelde zijn voorlopig laatste wedstrijd voor Rozenburg. De aanvaller gaat voor een jaar naar Australië.

Zuidland:
Thuink
Molengraaf
(80.Alderliesten)
Stougje
Van Sintmaartensdijk
Cornelis
Warning
Den Hartog
Bevaart
Van Meurs
Erik Warning
Poortvliet
Van Altena
Rozenburg:
Kruize
Oosterlee
(68.Oosterhout)
Van de Ridder
BOsveld
Reitzema
Abdalla
Leijgraaf
Versluis
Erad
Venekamp
(85.Bougrine)
Karsten

26 januari 2004

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Simonshaven onderuit in debutantenbal
Rozenburg op fysieke kracht en ervaring langs sterk verjongde streekgenoot: 1 - 3


Farid Bougrine zorgde vlak vóór rust voor de Rozenburgse gelijkmaker.
Links zijn ploeggenoot Sander Bosveld, de maker van de 1 - 2. (foto John de Pater)

Door Gerard Vonk
Simonshaven-
Rozenburg moet even hebben gedacht tegen een A-elftal van SV Simonshaven te spelen. Nadat trainer Bert van der Lijn afgelopenweek de in zijn ogen *rotte appels* Maurice Biemans en Edwin Spanjersberg uit het eerstehad verwijderd, toonden Remy Blauw, Michel Honcoop, Ronald Looij, Wesley Schol en Michel Smits zich solidair met dat duo. Gevolg: tegen Rozenburg stonden negen(!) spelers op het veld die de leeftijd van 21 jaar nog niet hebben bereikt. In hun vuurdoop misten zij die fysieke kracht en ervaring tegen de kampioenskandidaat: 1 - 3 .

*Een nederlaag is niet erg als je kijkt naar de wijze waarop,* sprak Van der Lijn, die niet nader op de hectische afgelopen week wilde ingaan. *Die snelle 1 - 0 was natuuurlijk prachtig! Een droomscenario dat vertrouwen en een enorme ontlading teweegbracht. De jongens streden met een hartverwarmende inzet. Echt, hier kan wat moois uitgroeien.*

In de eerste helft wist Rozenburg zich nauwelijks raad met het frisse spel van SV Simonshaven, dat binnen vijf minuten op een voorsprong kwam door de -in twee pogingen- raakschietende Rick van Mechelen: 1 - 0. Pas na twintig minuten herpakten de gasten zich en drukten de thuisploeg terug zonder overigens echt gevaarlijk te worden. De gelijkmaker van Farid Bougrine, een kopbal in blessuretijd, kwam als het waren uit de lucht vallen: 1 - 1
Rozenburg sloeg zijn slag in het eerste kwartier na de hervatting. De titelkandidaat zette de streekgenoot vast op eigen helft en toonde zich fysiek sterk en in kopkracht. Verdediger Sander Bosveld kopte de 1 - 2 binnen en zag een tweede kopstoot op de paal belanden, voordat Patrick Versluis de 1 - 3 binnenschoot.

SV Simonshaven toonde veerkracht en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Michael van Roon, Ferry van Mierlo, Dennis Doolaar en invaller Wesley Bouman(3x!) misten geluk, scherpte of vonden doelman Michael Kruize op hun weg.

*Het resultaat is momenteel heilig,* zei Rozenburg-trainer John Corver na afloop. *We móesten winnen om bij te blijven en dat is ons belangrijkste doel geweest. De eerste 45minuten hebben we staan slapen. In plaats van dat wij op voorsprong kwamen, scoorde Simonshaven al snel. Het elftal zat op slot en daarom ben ik in de rust tekeer gegaan. Het eerste kwartier dat volgde was goed en kwamen we op 1 - 3. Daarna was het over en sluiten.*

SV Simonshaven-Rozenburg 1-3(1-1)
4.Rick van Mechelen 1-0
45.+2 Farid Bougrine 1-1
46. Sander Bosveld 1-2
53.Patrick Versluis 1-3

Bijzonderheden
Arbiter Van Eersel uit Ridderkerk gaf geel aan Marco Xenakis (SV Simonshaven), Farid Bougrine en Oktay Erad (Rozenburg).
Kort vóór aanvang blesseerde doelman Marco van Ooijen zijn hand waardoor de 17jarige Michel van Vugt zijn debuut maakte.

SV Simonshaven:
Michel van Vugt
Kremers
Doolaar
Verhelst
(65.Bouman)
Van Mechelen
(75.Gesquiêrre)
Edwin van Vugt
Beker
Van Mierlo
Biesheuvel
(75.Noteboom)
Van Roon
Rozenburg:
Kruize
Oosterlee
Van de Ridder
Bosveld
Bougrine
Abdalla
Leijgraaf
Versluis
Erad
Venekamp
(75.Oosterhout)
Koole
(75.Karsten)

21 januari 2004

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Rozenburg gaat voor inhaalrace
Derdeklasser blaakt weer van zelfvertrouwen na mindere reeks


Oktay Erad gelooft nog heilig in de titelkansen van Rozenburg
*Smitshoek staat nu bovenaan,maar dat vind ik geen bijzondere ploeg.
Er is geen onrust bij de club. We gaan weer elke week bikkelen en dan
weet ik zeker dat we Smitshoek nog inhalen.* (foto Wil van Balen / John de Pater)

Door Arie Bevaart
Hellevoetsluis-
Met blauwbloed nooit kleurloos voetbal. Door zich duchtig op de transfermarkt te roeren, gaf Rozenburg een signaal af niet in de derde klasse op zijn lauweren te willen rusten. Een vernieuwde en verstekte hoofdmacht moet dit seizoen om de prijzen gaan strijden, al is het alleen al omdat adel verplicht. Op sportpark West hoopt men ook dat met blauw bloed succes is verzekerd, maar voorlopig moet daartoe eerst nog een gat van vijf punten op koploper Smitshoek worden gedicht

Het viel toch een tikkeltje tegen. Het frisse en sprankelende spel dat de Rozenburgers aanvankelijk op de mat legde werd na een vlotte eerste periode matter. Er werden punten gemorst en periodekampioen Smitshoek ging ook met het herfstkampioenschap aan de haal. “In het begin hebben we met leuk voetbal een aardige reeks neergezet,” kijkt middenvelder Oktay Erad terug. “Maar op een gegeven moment is het allemaal even wat minder geworden. We hebben wel een brede selectie maar sommige spelers mis je toch en dan niet zozeer tegen mindere tegenstanders, maar wel tegen de sterke tegenstanders.” Schorsingen en blessures zijn in de ogen van de gedrongen linkspoot de boosdoener dat Rozenburg niet als koploper van de derde klasse D de winterstop is ingegaan. “Als het zo goed hadden blijven draaien, dan hadden we nu vijf of misschien wel zes punten losgestaan, daar ben ik van overtuigd,”zegt hij. Smitshoek staat nu bovenaan, maar ik vind het geen bijzondere ploeg. Er is geen onrust bij de club We gaan weer elke week bikkelen en dan weet ik zeker dat we Smitshoek inhalen.”

Makkers
Erad is op sportpark West aan zijn tweede seizoen bezig. Hij kwam destijds samen met Halim Cetinkil en Mustapfa Eraydin van Hellevoetsluis (zo). De makkers vertrokken maar hij bleef. “Ook ik ben door clubs benaderd en ja Hellevoetsluis zat daarbij,” laat hij weten. “Het beleid van Rozenburg was gericht uit de derde klasse te geraken. Daarnaast vind ik het hier leuk en is het gezellig. Waarom zou ik dan weggaan? Hellevoetsluis dat komt nog wel een keer.” Vorig seizoen was de Hellevoeter onder Daan van der Meer verdedigende middenvelder, maar onder John Corver wordt hij dit seizoen op de linkerflank geposeerd. “Dat was in het begin wel even wennen, “ licht de 25 jarige Erad toe. Ik sta het liefst in het midden, want ik ben toch een speler die het van zijn overzicht moet hebben en controlerend speelt. Maar Raymon Leijgraaff staat daar nu en daar heb ik vrede mee. Als iedereen fit is wat heb ik dan te eisen?”

Terugkijkend op de eerste competitiehelft is de student marketing management niet louter tevreden over zijn eigen spel. “In het begin heb ik redelijk gespeeld en ook best veel assists gegeven,”gaat hij verder. “Daarna begon de ploeg stroever te draaien en ging het ook met mijn minder. Als één van de steunpilaren moet ik wat extra’s kunnen brengen, maar dat heb ik de laatste wedstrijden niet gedaan.”

Misverstand
In de derde klasse D heeft Rozenburg vooral indruk gemaakt met flitsend countervoetbal. “Maar we zijn geen counterploeg, dat is een misverstand,”vindt Erad. “Op het laatst toen het niet draaide hebben we wat verdedigende zekerheid ingebouwd, maar in het begin toen we compleet waren hebben we zeker niet op de counter gespeeld.” Rozenburg struikelde vorig seizoen op weg naar de tweede klasse in de nacompetitie. “Ik vind een periodetitel zeker geen troostprijs,” eindigt de middenvelder. “Het is een prijs, weliswaar geen hoofdprijs maar je kunt er wel een hoofdprijs van maken. Met de kwaliteiten die we hebben moeten we zeker instaat zijn een prijs te pakken.” Momenteel bezet het elftal van John Corver de tweede plaats achter Smitshoek. In de ogen van Erad is dat een positie die geen recht doet aan de capaciteiten van Rozenburg. “We hebben het tegen bepaalde clubs wel moeilijk gehad, maar ik ben van geen enkele club echt onder de indruk geraakt, “ vervolgt hij. “Voor Smitshoek ben ik niet bang en voor Voorne ook niet. Een tegenstander kan alleen goed spelen als wij slecht spelen.


Terug naar het overzicht