v.v.Rozenburg

     
 
Knipsels ( 1ste-elftal)

24 november 2003

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Rozenburg maakt geen indruk
Angst om te verliezen overheerst in topper tegen Smitshoek: 1-1


Jamal Abdalla (m) gaat voor de bal. In zijn rug kijkt ploeggenoot Patrick Versluis toe.
(foto John de Pater)

Door Gerard Vonk
Rozenburg-
Het is Rozenburg niet gelukt Smitshoek te achterhalen. In een matige topper in de derde klasse D hield koploper de kloof met één van de naaste titelconcurenten op drie punten: 1-1. Aan het spel te oordelen zal Rozenburg overigens niet de voor- naamste titel concurrent worden. Van runner-up De Zwervers en SC Voorne respectievelijk met twee en één verliespunt(en) meer dan Smitshoek, zal de concurren- tie waarschijnlijk geduchter zijn. Op sportpark West liet de thuisclub namelijk weer eens zien vooral een vaardige counterploeg te zijn.

*Ik denk dat het een terechte uitslag is, *vond Rozenburg trainer John Corver. *Natuurlijk hadden we de tweede helft de kansen om op voorsprong te komen, maar toch kan ik vrede met het punt hebben. De problemen liggen bij ons momenteel in de voor- hoede. Dennis Karsten was geschorst en is geblesseerd, Danny Koole heeft een hamstring- blessure en Arie Oosterhout is niet in goede doen. Dan lever je natuurlijk toch wat in.*
Na een pittige opening waarin scheidsrechter Schaafsma met twee gele kaarten het spel kort hield, deelde Rozenbur het eerste speldenprikje uit. Het was de opgerukte verdediger Sander Bosveld die een vrije trap van Oktay Erad naast het vijandelijke doel kopte. Na zo'n twintig minuten nam Smitshoek een voorsprong. Kopspecialist Ben van Drunen legde de bal in 'de zestien' met zijn hoofd panklaar voor Rob Mulder, die vervolgens zonder moeite de openingstreffer scoorde: 0-1.
Rozenburg moest nu het spel gaan maken en aanvallenen dat ligt de titelfavoriet niet. In de tegenaaval kreeg dan ook Smitshoek de beste kansen. Tien minuten vóór rust reikte Niels van Roon de thuisploeg echter de helpende hand. De verdediger ging al pingelend in de fout en schoof de bal in de voeten van Danny Koole, die niet aarzelde de 1-1 binnen te schieten. Kort daarop had spits Bob de Boer de kans Smitshoek weer op voorsprong te zetten, maar de tegenvallende topscorer schoot hopeloss over.

Na de thee kwam Rozenburg goed uit de startblokken en drong Smitshoek terug. Een kwartier aan de gang kreeg de thuisclub in een tijdsbestek van vijf minuten drie mogelijkheden, maar Oosterhout en Koole misten. In het laatste half uur viel er vervolgens weinig meer te beleven voor het talrijk opgekomen publiek. De angst om te verliezen deed de ploegen massaal achter de bal spelen en gokken op dat ene kansje. Dat kwam echter niet.

Rozenburg-Smitshoek 1-1 (1-1)
19.Mulder 0-1, 37.Koole 1-1
Bijzonderheden:
Scheidrechter Schaafsma uit Hoek van Holland gaf geel aan Patrick Oosterlee (van Rozenburg) en Leonard 't Hart (van Smitshoek). Bij de thuisploeg ontbrak de geschorste Dennis Karsten en bij de bezoekers ontbraken de geblesseerden Rob Kaspers en Erik den Otter.


17 november 2003

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
De Zwervers vindt aansluiting met top
Rotterdammers maken verschil met Rozenburg opnieuw in slotminuten


De Zwervers aanvaller Brian Pereira (l) is na een duel met Rozenburger
Raymon Leijgraaff opgekrabbeld. De ploeg van Mark Nijssen boekte de vijfde
achtereenvolgende zege. (foto Cor Vos)

Door Stefan Wortel
Rotterdam-
De Zwervers heeft in de derde klasse D de aansluiting met de top hervonden. Dankzij een belangrijke 1 - 0 zege is de achterstand op koploper Smitshoek tot vier punten geslonken. De vijfde achtereenvolgende overwinning werd net als de voorgaande zeges voor de poorten van de hel weggesleept. In de blessuretijd produceerde De Zwervers-invaller Dimitri Metgod een schitterend, hard diagonaal schot van 25meter dat in de linkerbovenhoek zijn eindstation vond.

Het betekende het einde van een woelige week op het complex aan de Smeetlandseweg. Voorzitter Arie van der Giessen wil in diezelfde functie -als interim- het nood- leidende Zwart Wit'28 helpen, maar ziet daar waarschijnlijk vanaf omdat een groot aantal leden hun ongenoegen heeft geuit over zijn kandidatuur. *Zwart Wit'28 komt de laatste tijd ongelooflijk negatief in het nieuws. Ik zou graag de negatieve spiraal proberen om te buigen, maar niet als dat ten koste gaat van mijn positie bij De Zwervers,* aldus Van der Giessen.
Ik heb afgelopen week gemerkt dat er veel weerstand is onder de leden om mij als hun voorzitter te moeten delen met een andere club, ook al is het maar tijdelijk. Ze zijn bang voor de verdeelsleutel; dat ik niet genoeg tijd meer zal overhouden om mijn functie hier goed uit te oefenen. Voor mij is er dan geen keuze. Het belangrijkste vind ik mijn functie bij De Zwervers.* Dat was niet het enige goede nieuws voor de De Zwerverss-supporters, want het eerste elftal haalde zaterdag een grote suprice-act uit. Het modderde negentig minuten aan, aar sloeg op de valreep toe. Op basis van het aantal kansen verdiende De Zwervers niet te winnen. Op basis van instelling wèl. De gastheren probeerden te voetballen, terwijl Rozenburg -toch de nummer twee van de ranglijst- zichzelf als voornaamste doel had gesteld om te verdedigen en met counters uit te breken.

Slecht rapportcijfer
Rozenburg was hiermee na de theepauze de gevaarlijkste ploeg, maar scoorde voor de ontzettend slordige afronding een slecht rapportcijfer. Daardoor ging De Zwervers er met de punten vandoor: *Ik vind dat je in zo'n situatie moet proberen een overwinning af te dwingen. Dat lukt ons ook steeds. Dit keer bijvoorbeeld door een extra vierde aanvaller erin te brengen, sprak Nijssen. De ploeg uit IJsselmonde had moeite om fatsoenlijke aanvallen op te zetten. Dat lag vooral aan het feit dat ontelbaar veel (kleine) overtredingen de wedstrijd ontsierden, maar ook een aantal andere oorzaken was hiervoor aanwijsbaar. In de eerste plaats gaf Rozenburg dat op eigen helft snel druk zette, de opponent weinig ruimte en gelegenheid om te voetballen. Daarnaast ontbeerde de voorhoede van De Zwervers de kwaliteiten om gevaar te stichten en het ontbrak de ploeg tevens aan een goede aanvoer en een creatieve handelwijze van de middelste linie.

De Zwervers zal gezien het gebodene waarschijnlijk te licht blijken om ten kosten van Smitshoek, Rozenburg of SC Voorne de titel op te eisen. Dat beaamt ook Nijssen. *Wij zullen geen kampioen worden. Wèl is een doel om een periodetitel te halen.* De roodblauwen zijn met twee gewonnen wedstrijden goed aan de tweede periode begonnen. *Maar statistisch gezien,* weet Nijssen, *hebben wij in deze periode weinig kansen. Volgende week spelen wij tegen GOZ en daarna begint de competitie weer opnieuw. Juist in de eerste wedstrijden hebben wij punten laten liggen.*

De Zwervers - Rozenburg 1-0 (0-0)   90.Metgod 1-0
Bijzonderheden:
Arbiter Isri deelde geel uit aan Jen Pin Yu (De Zwervers)
en Dennis Karsten (Rozenburg)


6 oktober 2003

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Rozenburg sterk in eigen huis
Ook Zuidland loopt op sportpark West tegen flinke nederlaag aan: 4-1


Dennis Molengraaf(l.) in duel met Jamal Abdalla. De Rozenburgse uitblinker
maakte in de derby de openingstreffer. (foto John de Pater)

Door Gerard Vonk
Rozenburg-
De uitslag zei veel, maar niet alles,Natuurlijk, op de zege van Rozenburg (4-1) viel niets af te dingen, maar toch liet Zuiland in de eerste helft toen de derby nog een wedstrijd was-zien voetballend niet voor de streekgenoot te hoeven onderdoen. Met de wapens van de snelle omschakeling en het scoorend vermogen trakteerde Rozenburg op Sportpark West de gaten op hun eerste nederlaag in de derde klasse D. Vlak vóór (2-1) en na de rust (3-1) besliste de titelfavoriet de derby die vervolgens geen wedstrijd meer was.

*Vooraf had ik zo mijn zorgen,* legde Rozenburg-trainer John Corver, die niet kon beschikken over Danny Koole (familieomstandigheden), doelman Michael Kruize (geschorst), Ronard Venekamp (geblesseerd) en Patrick Versluis (op vakantie), uit. *Noodgedwongen moest ik schuiven in het elftal, maar de jongens hebben het prima opgepakt. De brede selectie blijkt ons dus niet te verzwakken. Na de rust sloegen we snel toe en dat is ook een sterkte. Uiteindelijk had de uitslag nóg hoger kunnen uitvallen.*
Rozenburg kende een flitsende start. Middenvelder Jamal Abdalla kon volledig vrijstaand al na twee(!) minuten een lange pass aannemen en al scorend in *de zestien* de bal binnenschieten: 1-0. Na een kwartier hervond Zuidland zich. Er ontstond een interessant duel waarbij de ploegen elkaar *voetballend* bestreden. Rond het half uur tikte de grillige Erik Warning bijna de gelijkmaker binnen, maar Remon Wuyster toonde zich een betrouwbare invaldoelman. Kort vóór rust zag Arie van Sintmaartensdijk wél kans te scoren, en hoe...... Een voorzet van Jan Kees den Hartog werd door de routinier die overigens volledig in de tang zat bij de uitblinkende Sander Bosveld, fantastisch binnen gevolleerd. Zuidland kreeg vervolgens een mokerslag te verwerken, toen doeman Joris Tuink een voorzet onvoeldoende verwerkte, waardoor Robert van Zevenbergen met zijn rechter(!) de *afvallende* bal kon intikken: 2-1.

Rozenburg sloeg direct na de hervatting zijn slag. Nadat eerst doordouwer Arno Oosterhout de lat had geteisterd, maakten Denni Karsten en Patrick Oosterlee er binnen tien minuten 4-1 van. Het duel was over en het wachten was op meer treffers, maar de thuisclub kende genade voor Zuidland, de pas in de slotminuut middels een knap ingeschoten vrije trap van Jasper Poortvliet weer aan een doelpoging toekwam. *Het was ietwat geflatteerd,* vond Zuidland-trainer Arie Hostink. *Om eerlijk te zijn was het niet eens de verdienste van Rozenburg, maar onze *lullighied*. Bij de eerste goal stond iedereen stil, bij de tweede ramt Joris die bal niet weg en bij de vierde zagen we er ook niet zo goed uit. Tja, en na de 4-1 had het geen zin meer om de boel verder open te gooien.

Bijzonderheden:
Scheidrechter Scheerstra uit Noordwijk gaf geel aan Dennis Karsten (Rozenburg),
Jasper Poortvlied en Arie van Sintmaartensdijk (van Zuidland).
Daniel van der Stel (op vakantie)en John Stougje (niet fit) ontbraken bij Zuidland.


3 oktober 2003

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Rozenburg scoort weer makkelijk
Nieuwkomer Dennis Karsten op sportpark West een schutter van formaat


*Ik krijg veel kansen, dus scoor ik ook veel,* verklaart Dennis Karsten
zijn zeven treffers in vier competitie duels. * Meestal maak ik de makkelijke
kansen niet en de moeilijke wél. Ik vind mezelf trouwens niet een échte goaltjesdief.
Ik loer niet enkel en alleen op een kansje, maar ik werk me gewoon helemaal kapot.*
(foto John de Pater)

Door Arie Bevaart
Spijkenisse-
Hij werd zeker niet als dé aanwinst binnengehaald. Er waren voetballers met een grotere naam, reputatie en staat van dienst die naar Rozenburg kwamen. Toch is Dennis Karsten de nieuweling die tot nu toe het meest van zich heeft doen spreken op sportpark West. De aanvaller van voorheen Hekelingen legt bij zijn nieuwe club namelijk een ongekende scoringsdrift aan de dag. Eigenlijk stond Karsten niet eens op het verlanglijstje van trainer John Corver. *Ik hoorde op een gegeven moment dat Raymon (Leijgraaff, red.) wegging bij Hekelingen en volgend seizoen bij Rozenburg zou gaan spelen,* aldus de maker van zeven(!) doelpunten in de eerste vier competitiewedstrijden. *Ik heb toen tegen hem gezegt dat ik daar ook wel wat voor voelde. Raymon heeft dat weer tegen John Corver gezegt en zo is het balletje gaan rollen.* De aanvaller zat vorig seizoen in de Spijkenisse Sportpolder niet langer lekker in zijn vel. *Nee, ik wilde wel eens wat anders,* gaat hij verder. *Ik had het niet meer naar mijn zin bij Hekelingen. Als ik niet meer geblesseerd was speelde ik wel, maar het was meer op organisatorisch en bestuurlijk vlak dat er ergenissen de kop opstaken. Zoals de dingen hier bij Rozenburg gaan is dat een wereld van verschil.*

*Voor de breedte*
Voor de buitenwacht was het alsof Karsten met aanvallers van kaliber als Danny Koole, Arno Oosterhout en Ronard Venekamp als concurrenten *voor de breedte* werd gehaald. *Corver had al gezegt dat er aanvallers genoeg waren, maar dat ik er nog wel bij kon komen,* zegt de 22-jarige inwoner van Spijkenisse. *Ik zou net als iedere andere speler een eerlijke kans krijgen. Ik durfde de concurentiestrijd best aan te gaan en heb mijn kans gepakt.
In de voorberijding maakte Karsten indruk en die lijn heeft hij naar de competitie doorgetrokken. Met twee treffers tegen NBSVV, één tegen Hellevoetsluis en afgelopen weekende vier(!) tegen SV Simonshaven mag hij zich dé schutter van Rozenburg noemen. *Ik krijg veel kansen dus scoor ik veel,* verklaart Karsten, die in de jeugd ook voor Spijkenisse uitkwam. *Meestal maak ik de makkelijke kansen niet en de moeilijke wel. Ik vind mezelf ook niet een échte goaltjesdief. Ik loer niet enkel en alleen op een kansje, maar ik werk me gewoon helemaal kapot.*

Titelfavorieten
Door het *aankoopbeleid* werd Rozenburg meteen tot één van de titelfavoriten van de derde klasse D bestempeld. Met drie zeges en een nederlaag, tegen SC Voorne, draait het elftal van trainer John Corver mee in de top en staat een punt achter op het leidende trio SC Voorne, Smitshoek en Zuidland. *We gaan voor het kampioenschap, natuurlijk moet je die ambitie hebben,* vindt Karsten van beroep loodgieter. *Of dat lukt dat zal later blijken. We hebben al een keer verloren, maar toen kwamen we bij Voorne al snel met tien man te staan. Die nederlaag was balen, maar de competitie duurt nog zó lang.* Het bevalt Karsten wel, de overstap van het zondag-naar het zaterdagvoetbal. *Ik speel nu tegen clubs waartegen ik nog nooit heb gespeeld,* legt hij uit. *Zulke wedstrijdjes als tegen Simonshaven, Voorne en morgen Zuidland maakt het allemaal nog wat leuker. Maar ik moet wel zeggen dat ik het klasseverschil tussen vorig seizoen tweede klasse en nu derde klasse best goed merk.*

Scherp
Karsten is er niet het type naar nu het goed gaat naast zijn schoenen te gaan lopen. *Nee, zo ben ik niet,* sluit hij af. *Bovendien is de concurrentie moordend en moet ik scherp blijven. Ronard, Danny en Arie (Oosterhout, red.) zijn natuurlijk niet de eerste de beste aanvallers.
Ik ben altijd fanatiek. Ik wil ook graag zo hoog mogelijk spelen. Misschien dat ik met Rozenburg hogerop kan, want ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. Het gaat ook onderling met de spelers leuk. En dat vind ik toch het belangrijkste, dat ik het ergens naar mijn zin heb.*


Terug naar het overzicht