v.v.Rozenburg

     
 
Knipsels ( 1ste-elftal)

15 mei 2003

Gelezen op de Internet-site van vvSerooskerke
Oud Serooskerke maakt indruk

Een elftal van oud Serooskerke spelers heeft zaterdag 10 mei een prima indruk achtergelaten op een tournooi voor oud 1e elftal spelers in Rozenburg . Onder de bezielende leiding van ( ook al weer : oud leider ) Peter Keulemans was er een enthousiaste groep gevormd, waarvan enkele spelers elkaar lange tijd niet gezien hadden. Feest der herkenning dus bij het verzamelen bij de bus .

De wedstrijden werden gespeeld op het werkelijke schitterende complex van Rozenburg, 10 kleedkamers, 3 grasvelden en een kunstgrasveld, mooie tribune en kantine. Het geheel omzoomd door prachtig groen . Voor aanvang van de wedstrijden werden we ontvangen met koffie en ' s middags was er voor ieder een gratis lunch . Na afloop was er ook voor ieder nog iets van de barbeque .

Om maar gelijk warm te draaien werd er begonnen tegen Quick Boys uit Katwijk . Een prachtige vrije trap even buiten de zestien van Hans Wattel bracht ons op voorsprong, maar even later stonden we al 2-1 achter. Na 2-2 via Bert Riemens werd het 3-3 door Reinco Geschiere . Rozenburg was de volgende tegenstander . Pas tegen het einde van de wedstrijd zag Marcel de Nijs ( ik lag op volle snelheid ) kans om te scoren .
Eindstand 1 - 0 .
Barendrecht was niet zo'n prettige ploeg, veel irritatie en te stevige duels was het kenmerk. Pieter den Hollander scoorde uit een corner op maat met het hoofd ( hij bleef even in de lucht hangen ) en ook Jan Wattel scoorde met het hoofd . Eindstand 2 - 2.
V.V.R. was duidelijk de zwakste ploeg . Een 3 - 0 overwinning via Jan Wattel , Harry Koster, en Marcel de Nijs besloot onze wedstrijden reeks . In de eindrangschikking werd een prima 2e plaats behaald, waarbij opmerkelijk is , dat wij als enige niet hebben verloren . Tournooi winnaar werd Rozenburg .

De meegereisde supporters, waaronder " good old " Jan Melieftse hadden een prima dag beleefd, zeker voor herhaling vatbaar .

Peter , nogmaaals bedankt voor al je moeite .


30 april 2003

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Rozenburg maatje te klein voor DOTO

Pernis--
Rozenburg koesterde gisteravond in de derde ronde van de Rotterdams Dagblad Trofee tegen DOTO enige tijd hoop op een stunt, toen draaitol Mustafa Eraydin na ruim tien minuten spelen een verre bal uit het achterland meteen achter de doelman Danny Doesburg joeg.De hoop bleek echter een illusie, want nog voor de thee boog zaterdag eerste klasser DOTO de 0-1 achterstand door treffers van Giovanni Franken, Benjamien Martha en Arno Smaling om in een 3-1 voorsprong. Om uiteindelijk met 5-1 door te stoten naar de vierde ronde van het toernooi.
Ondanks de nacompetitiebelangen legden beide ploegen een fris spelletje voetbal op de mat. Dat de Pernisser formatie van trainer Jasper de Muijnck met technische staaltjes voetbal veel druk naar voren zette was voor niemand een verrassing. De derdeklasser bood daarentegen met name in de eerste helft goede tegenstand. In de hervatting drukte de thuisclub het technische overwicht uit in doelpunten van Benjamin Martha (strafschop) en Giovanni Franken: 5-1.

Ondanks de uitschakeling was Daan van der Meer geenzins ontevreden over zijn team. *Met de goal van Mustafa leek het nog een spannend potje te worden en als hij na de 1-1 de kans op 2-1 binnen schiet leg je wel druk op DOTO,* zo keek de trainer van Rozenburg terug op het duel. *Maar goed, chapaeu voor de groep. DOTO was wat rapper en had een betere handelingssnelheid, maar ook wij hadden onze countermogelijheden.*

Daan van der Meer kijkt nu toch wel uit naar de promotiewedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Schoonhoven. * We zijn al weken bezig met teambuilding. We hebben een team van spelers die voor elkaar door het vuur willen gaan. De wedstrijden voor de nacompetitie zijn allemaal finales, daar is geen peil op te trekken. Als team strijd leveren, daar gaat het om. En dan proberen op de juiste momenten toe te slaan. Nee, ik heb er alle vertrouwen in. Erik van de Ridder is weer fit, dat scheelt een slok op een borrel. Dat Ronard Venekamp vanwege een schorsing niet inzetbaar is, is wel een forse tegenvaller. Ronard kreeg naar aanleiding van een incident in de wedstrijd WFB (8februari,red.) pas afgelopen zaterdag van de KNVB zijn schorsing binnen. Rozenburg had tegen de straf beroep aangetekend, maarnu, notabene eind april, krijgen we bericht van de KNVB dat men het niet nodig acht om de zaak mondeling te behandelen. Ze leggen Ronard wel vier wedstrijden schorsing op, zodat hij wellicht de hele nacompetitie niet in actie kan komen. Gewoon belachelijk voor woorden. De KNVB benadeelt Rozenburg hier flink mee. Over competitievervalsing gesproken.


2 april 2003

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Rozenburg lacht het laatst
Hellevoetsluis komt sterk terug in spektakelstuk, maar red het net niet: 5-4


Rozenburg-aanvaller Halim Cetinkil baant zich een weg door de defensie van Hellevoetsluis.
Ben van Kralingen probeert hem de weg te versperren.

Door Dan Rolandus
Rozenburg-
Als de wedstrijd tussen Rozenburg en Hellevoetsluis in het toernooi om de Rotterdams Dagblad Trofee een voorproefje was van wat de toeschouwers zaterdag te wachten staat tijdens het competitieduel dat de streekgenoten in de derde klasse D spelen, dan kunnen de voetballiefhebbers hun hart ophalen. Na een 4-0 voorsprong bij rust voor Rozenburg kwamen de Hellevoeters gisteravond namelijk in een waar spektakelstuk op spectaculaire wijze terug tot 4-4. Het was uiteindelijk Patrick Versluis die de wankelende thuisclub in de stromende regen met een pegel in de kruising alsnog naar de volgende ronde schoot: 5-4.

Rozenburg toonde zich in de eerste helft koelbloedig in de afwerking. Van de zes kansen werden er door Robert van Zevenbergen en Mustafa Eraydin ieder twee afgemaakt. Dat was een groot verschil met Hellevoetsluis, dat onder anderen via Sidney van den Ende vijf kansen onbenut liet. In de tweede helft zakte de thuisclub vér weg. *Ik zag niets meer terug van het combinatievoetbal uit de eerste helft,* klaagde trainer Daan van der Meer. *Het spel werd terug gebracht tot allemaal lange lellen. Het leek wel of mijn spelers nachtblind waren.*

Terugval
De zaterdagvoetballers van Hellevoetsluis roken bloed en oefenden zware druk op de Rozenburgse veste uit. Nebojsa Miletic, Edwin Scheffers, François de Jong en Cemal Kuçukkiper poetsten de achterstand weg. De bezoekers lieten vervolgens talrijke mogelijkheden op voorsprong te komen liggen. Na dat Scheffers dé kans op 4-5 had verprutst, jaste Versluis de 5-4 achter de kansloze doelman Dennis de Weert.*Dit gaat al zo vanaf de wedstrijd tegen Bolnes,* verklaarde Hellevoetsluis- aanvoerder Harry Rusken die vanwege een kuitblessure al na een kwartier het veld moest verlaten. *We gaven toen in blessuretijd de periodetitel weg. Op een opleving tegen Smitshoek na is het draana alleen maar verder bergafwaarts gegaan.Vóór deze terugval stond de verdediging als een huis en scoorden we op de juiste momenten. Maar nu scoren we niet meer en worden slippertjes achterin afgestraft.* *Nee,* vervolgd de captain zijn relaas, *we moeten oppassen dat niet verder kelderen. We moeten de gestaakte wedstrijd tegen NBSVV nog uitspelen. Daar staan we met 3-2 voor, maar we kunnen ons ook te rijk rekenen. Stel dat FC Vlotbrug in dat geval ook nog van Heinenoord wint, dan spelen we tegen FC Vlotbrug een sleutelwedstrijd. Maar goed, niemand valt iets te verwijten. Op de training wordt er keihard gewerkt, maar de ploeg mist momenteel gewoon zelfvertrouwen. We zullen in de laatste wedstrijden alles moeten geven om ons te redden. Maar we hebben er natuurlijk wel vertrouwen in, dat wél.*

Schuiven
Rozenburg kampt met andere problemen. Van der Meer heeft zijn ploeg de afgelopen weken haar promotiekansen zien verkwanselen. *Blessures en schorsingen spelen ons parten,* aldus de Zuidlandse trainer die voor komend seizoen nog altijd geen emplooi heeft gevonden. *Afgelopen zaterdag speelden we met het middenveld van het tweede elftal. Niets ten nadele van die spelers, maar het probleem is dat ik de laatste weken extreem veel in het elftal heb moeten schuiven waardoor de automatischmen wegvallen.* *Desondanks zjn we in elke wedstrijd nog gelijkwaardig geweest, maar maken we de kansen niet af,* gaat hij verder. *Krijg je dan een doelpunt tegen, dan wordt het een simpel verhaal. Juist op de momenten dat we moeten toeslaan laten we het afweten. Positief vind ik dat Rozenburg weer een eenheid is met veel spelers uit de eigen jeugd. De sfeer is perfect en de opkomst op de training is optimaal. We gaan voor de derde plaats natuurlijk. En we hebben met de tweede periode nog een ijzer in het vuur.*

Rozenburg - Hellevoetsluis 5-4 (4-0)
4. Robert van Zevenbergen 1-0.,   23. Mustafa Eraydin 2-0,   25. Mustafa Eraydin 3-0,
27. Robert van Zevenbergen 4-0,   52. Nebosja Miletic 4-1,   65. Edwin Scheffers 4-2,
71. Françios de Jong 4-3,   Cemal Kuçukkiper 4-4,   80. Patrick Versluis 5-4.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Kees Brouwer uit Hendrik-Ido-Ambacht hield de kaarten op zak.


Rozenburg
Kruize
Oosterlee
Emor
Reitzema
Jacobs
(63. Versluis)
Groeneveld
Erad
De Niet
Zevenbergen
(46. Van Vliet)
Eraydin
Cetinlik
 
Hellevoetsluis
Bakker
46. De Weert
Ton van Kralingen
Rusken
(15. Ben Van Kralingen)
De Nekker
Bekkenutte
Den Brinker
De Jong
Jakovljevic
Miletic
Scheffers
Van den Ende
(46.Kuçukkiper)


19 maart 2003

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Rozenburg zet aan voor eindsprint
Jonge talentvolle doelman Michael Kruize wil eerst rijpen op sportpark West


*Ik vind dat we gewoon voor het kampioenschap moeten gaan,* zegt Rozenburg-
keeper Michael Kruize.*Als je in deze fase van de competitie drie punten
achter staat op de koploper dan kun je toch niet anders?*

Door Arie Bevaart
Rozenburg-
Een oud, vertrouwd gezicht bij een nieuw Rozenburg. Met de terugkeer van Perry Hoogstad werd enkele seizoenen terug op sportpark West naar de vergane glorie van vroegere tijden teruggegrepen. Aan de hand van *de oude meester* zou *leerling* Michael Kruize voor het grote werk kunnen worden klaargestoomd. Maar zie, eerder dan verwacht werd Kruize het nieuwe keepersgezicht van het nieuwe Rozenburg, Hoogstad vertrok na een conflict alras, waardoor de talent jongeling voor de leeuwen werd geworpen. *Ik ben alweeraan mijn derde seizoen in het eerste elftal bezig,* kijkt de Rozenburgse doelman op de achterliggende jaren terug. *Het was met de komst van Perry destijd de bedoeling dat we samen zouden gaan trainen. Dat hebben we ook een paar maanden gedaan, maar toen is hij er ineens mee gestopt. Jammer, wan tik verwachtte er veel van. Van zo'n keeper met ervaring had ik gehoopt veel te kunnen leren. Met het snelle vertrek van Perry heb ik een kans gekregen en die kans heb ik met beide handen aangepakt.*

Feyenoord
Zo bleef Rozenburg dus weer met een erfenis van Hoogstad achter. Kruize bleek echter voor geen kleintje vervaard en deed zijn voorganger moeiteloos vergeten. Al snelle bleek namelijk dat de jonge leerling de oude meester was voorbijgestreefd. Zijn vaste basisplaats was voor Kruize een bevestiging dat hij op de goede weg was.*Toen ik in de C'tjes speelde,ben ik door Feyenoord gescout,* verklaart hij. *Ik heb van mijn ouders toen mijn school voorrang moeten geven. Jammer misschien, maar als je écht goed bent,dan komt het er toch wel een keer uit. Het elftal van Rozenburg was weer een stap in de juiste richting.*

Belangstelling
Ook al gevn *de kenners* hem kwalificaities als *talentvol* en *veelbelovend* mee, Kruize gelooft het allemaal wel.Hij laat zich niet gek maken.* Vorig seizoen kon ik naar SC Voorne en het seizoen ervóór naar Leonidas,* verklpat hij.*Maar ik heb zoiets dat ik ook met Rozenburg hogerop kan. De laatst tijd hoor ik wel dat er van diverse kanten belangstelling is, maar echt concreet is dat niet. Daarom concentreer ik me op Rozenburg. Voor het tweede achtereenvolgende seizoen in de derder klasse D is het vooralsnog wisselvalligheid troef op sportpark West.*We zijn in vergelijking met vorig seizoen zeker sterker geworden,* aldus Kruize, die zijn brood als monteur in de petrochemische industrie verdient. * Oktay Erad kan heel veel op het middenveld brengen en voorin is Mustafa Eraydin een handenbinder. Maar het probleem is en blijf dat we moeizaam scoren. Daardoor hebben we al heel wat punten verspeeld.*

Achter koploper Heinenoord en nummer twee Smitshoek mag het elftal van trainer Daan van der Meer zich met een achterstand van respectievelijk drie en twee punten één van de voornaamste titelfavorieten noemen.*Ik vind dat we gewoon voor het kampioenschap moeten gaan,* zegt de doelman. *Als je in deze fase van de competitie drie punten achter staat op de koploper kun je toch niet anders? Maar goed, aan de ander kant gaan we met schorsingen en blessures ook een zware tijd tegemoet.* Kruize heeft er de laatste jaren met andere jonkies als Richard Oosterlee, Robert van Zevenbergen, Wim Reitzema, Mark Whitney en Leen Noordergraaf voor gezorgt dat Rozenburg weer een rood gele uitstraling heeft gekregen. *De eigen jongens* hebben Rozenburg weer een Rozenburgs gezicht gegeven.*We willen met z'n allen bij Rozenburg méér uithalen,* legt hij uit. *Ik wil eerst hier tot een keeper met flair uitgroeien, dan kan ik later altijd nog de stap omhoog maken.

Onder leiding van keeperstrainer Jan van Vliet wordt getracht Kruize tot een complete goalie te kneden.*Ik ben pas 21jaar, dus ik kan nog altijd beter worden,* sluit hij af. *Hoge ballen, coaching, meevoetballen, het is allemaal voor verbetering vatbaar. Ik moet trouwens zeggen dat het dit seizoen niet verkeerd gaat. Ik heb punten gepakt ja.*
Met de tweede periodetitel bijna opzak - alleen NBSVV kan nog roet in het eten gooien - lijkt Rozenburg dit seizoen in elk geval een prijsje te gaan pakken. *Samen met Heinenoord en Smitshoek zijn wij dé kampioenskandidaten,* vervolgt hij. *Maar goed, als we het nog een keer zó laten liggen als onlangs tegen Bolnes dan verdienen we het ook niet om kampioen te worden.*


03 maart 2003

Gelezen in het: Rotterdams Dagblad (sport)
Rozenburg doet weer volop mee
Rozenburg - Heinenoord 1 - 0 (1-0)


Mustafa Eraydin was ook in de topper Heinenoord nadrukkelijk aanwezig.
De beweeglijke spits toonde zich een *lastpak*.


Door Gerard Vonk
Rozenburg-
De ene trainer was de koning te rijk, de andere stond stevig te balen. Richard Fransen had er flink de pee in dat zijn Heinenoord het tegen Rozenburg (1-0) had laten afweten.De koploper van de derde klasse D liet namelijk de mogelijkheid onbenut een titelkandidaat voorgoed van zich af te schudden en verzuimde tevens verder afstand te nemen van nummer twee Smitshoek, dat tegen FC Vlotbrug gelijkspeelde. Zijn collega Daan van der Meer had het beter naar zijn zin.Zijn ploeg is terug in de titelrace en deed goede zaken in de strijd om *de tweede peiode*. Alleen NBSVV kan met een zege in het restant van een halfuurtje tegen Hellevoetsluis in de peirodestrijd nog roet in het eten gooien. *Het ging moeizaam,* keek Van der Meer op de topper die door voorzichtigheid werd gekenmerkt terug. *We hadden het op de bank en in het veld wat rustiger kunnen hebben als we op de beslissende momenten een tweede goal hadden gescoord. De jongens hebben geknokt voor wat ze waard zijn en dat is mooi, want meer kan een trainer zich niet wensen. Aan een kampioenschap denk ik helemaal niet. Nee, we leven van week tot week.*

Het eerste bedrijf oogde mat.Heinenoord nam een afwachtende houding aan en gokte op de fraaie trap- en inworptechniek van Ralph Kalkman om iets te forceren. De spelbepaler had evenwel zijn vizier niet op scherp staan en bereikte zijn voorwaartsen niet of nauwelijks. Rozenburg had een licht veldoverwicht en kreeg mogelijkheden, maar inzetten van *lastpak* Mustafa Eraydin en Robert van Zevenbergen gingen voorlangs.Kort voor rust soleerde Stefan van der Bol *de zestien* binnen en zag zijn inzet vervolgnes langs doelman Frank Anemaat caramboleren: 1-0. Heienenoord verliet na de hervatting de defensieve stelling en stichtte middels Renzo Bos tot tweemaal toe gevaar. De thuisploeg kreeg een zee van ruimte voor de counter, maar verzuimde toe te slaan. In de laatste twintig minuten zag Eraydin een inzet overstuiteren en een tweede, na een prima kapactie, naast het vijandelijke doel verdwijnen. Door het uiblijven van de genadeklap hield Heinenoord tot het slotsignaal uitzicht op de gelijkmaker.

Rozenburg - Heinenoord 1-0 (1-0)
40.Stefan van der Bol 1-0.
Bijzonderheden:
Scheidrechter Vastenburg uit Maasland gaf geel aan
Halim Cetinkil, Oktay Erad, Michael Kruize, Ronard Venekamp (van Rozenburg).
Hennie de Geus en Robin van der Veld (van Heinenoord).
Bij Rozenburg ontbraken Jeffrey Emor (geblesseerd) en Patrick Versluis (geschorst).
Heinenoord moest het stellen zonder Martin van Dueren den Hollander (geblesseerd),
Jean-Paul Martinot (wintersport) en Paul Reedijk (geschorst).


Rozenburg
Kruize
Patrick Oosterlee
Van de Ridder
Van Dop
Whitney
Van der Bol
(74.Richard Oosterlee)
Erad
Bestebroer
(60.Cetinkil)
Van Zevenbergen
(69.Luyt)
Venekamp
Eraydin
Heinenoord
Anemaat
Cornegge
Van Grieken
Van den Heuvel
Van Soest
Kalkman
De Geus
(46.Van Nieuwenhuijzen)
Van der Velden
Bos
Leeuwenburgh
(69.Delwel
Laures
(55.Verheij)


Terug naar het overzicht